Kaznili i potpredsjednika opštine

U Opštini Tivat tvrde da nema selektivnog pristupa u radu Komunalne policije i “pauka”

Tivta parkranje
Tivta parkranje

U protekla tri mjeseca Komunalna policija Opštine Tivat je, kontrolišući nepravilno parkiranje vozila u gradu, izdala 570 prekršajnih naloga za plaćanje novčane kazne nesavjesnim vlasnicima četvorotočkaša.

Ukupna vrijednost izrečenih kazni, prema riječima portparolke lokalne uprave, iznosi oko 24 hiljade eura.

“U istom periodu izdato je 117 prekršajnih naloga koji se odnose na taxi vozila“- kazala je branka Čelanović PR opštine Tivat. Upravo su taksi vozila koja imaju iscrtana i obilježena vlastita parking mjesta u skoro svim ulicama u jezgru grada, jedna od najčešćih prekršilaca pravila jer se taksisti parkiraju gdje god stignu, najčešće i na ionako ograničenom broju javnih parkirališta namijenjenih građanima. Kao prekšioce propisa građani često vide i vozače automobila državnih službi, sa službenim PG CG ili TV CG tablicama, a koje, kako tvrde građani koji su nam dostavljali niz takvih fotografija, Komunalna policija najčešće niti ne opomene, a kamoli da ih kažnjava ili odnosi „paukom“.

Čelanović je kao “pomalo grubu” odbacila konstataciju da Komunalna policija krajnje selektivno primjenjuje propise.

“Kada su u pitanju vozila koja nose registarske oznake koje ukazuju na to da pripadaju državnim organima, odnosno organima lokalne uprave, navešćemo primjer da je nedavno ispisan prekršajni nalog, odnosno da je izrečena novčana kazna jednom od potpredsjednika Opštine Tivat. U prekršaju je zatečeno upravo njegovo službeno vozilo”- kazala je Čelanović.

Prema njenim riječima, Komunalna policija “ulaže velike napore da na što efikasniji način rješi problem nepropisnog parkiranja u gradu, no nije moguće da službenici komunalne policije budu prisutni uvijek i na svakom mjestu.”

“To ne znači da se neće učiniti dodatni napori kako bi se rad službe pojačao”- zaključila je Čelanović.

IzvorS. L.
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.