Kavarić: spor oko Prevlake neće blokirati istraživanja u Jadranu

Prevlaka - Photo Boka News
Prevlaka – Photo Boka News

Ministar ekonomije u Vladi CG, Vladimir Kavarić izjavio je da su vlade u Zagrebu i Podgorici u stalnom kontaktu oko Prevlake i da granični spor neće blokirati istraživanje i eksploatacija nafte i plina u Jadranu, prenose mediji.

Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je nedavno da je Crna Gora za istraživanja predvidjela neka područja koja “po našem dubokom uvjerenju i međunarodnom pravu” nisu crnogorska, nego hrvatska područja.

“Mislim da će pitanje koje se odnosi na granicu sa Hrvatskom biti riješeno bez blokiranja istraživanja i eksploatacije ugljovodika na obje strane”, rekao je Kavarić u intervjuu talijanskoj agenciji Agenzia Nova.

“U stalnoj smo komunikaciji sa našim susjedima na nivou vlade, ministarstava vanjskih poslova i gospodarstva”, dodao je Kavarić koji je intervjuu dao tijekom posjeta Italiji.

Pogled sa Prevlake na ulaz u Boku
Photo: Boka News – Prevlaka

Kavarić je rekao da su crnogorska vlada i talijanska tvrta Terna u stalnoj komunikaciji s Hrvatskom i u vezi s postavljanjem podmorskog elektirčnog kabla u Jadranu.

Kabel od Tivta do Villanove s talijanske strane Jadrana projekt je tvrtke Terna i smatra se ključnim za pretvaranje Crne Gore u energetsko čvorište Jadrana.

“Kao partner na ovom projektu imamo čestu komunikaciju s hrvatskim ministarstvom gospodarstva. Naišli smo na razumijevanje hrvatske strane i jedna od ruta koju je predložila Terna je odobrena”, rekao je crnogorski ministar.

“S obzirom na to da postoji još tehničkih pitanja koja treba riješiti, mi ćemo nastaviti ohrabrivati daljnju suradnju između Terne i Hrvatske”, dodao je Kavarić, napominjući da je Crna Gora od Zagreba “dobila priznanje za ovaj strateški važan projekta na regionalnoj razini”.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.