17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Katić: Predlozi odluke povučeni zbog novog Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata

SOHN

Na juče održanoj trećoj sjednici SO Herceg Novi, na predlog predsjednika opštine Stevana Katića sa dnevnog reda povučeno je sedam tačaka koje su se odnosile na odluke o utvrđivanju lokacija za izgradnju turističkih objekata i postavljanje baznih stanica.

Kako je objasnio Predsjednik, razlog za povlačenje predloga je to što je u međuvremenu usvojen novi Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata.

“Mi smo apsolutno bili protiv usvajanja tog Zakona. Znamo da je na taj Zakon predloženo više od 90 amandmana, ali ne znamo koji su prihvaćeni, a koji nisu. Iz tog ugla smo odlučili da povučemo sve ove tačke sa dnevnog reda, uključujući i bazne stanice. Naša najbolja volja je bila da se grad razvija i da se što više turističkih objekata gradi, ali svu tu nadležnost po novom Zakonu će imati Ministarstvo održivog razvoja i turizma, pa će oni u narednom periodu određivati te lokacije”, kazao je Katić zaključivši da je vlast u Herceg Novom demokratska, poštuje zakon i mišljenje struke što se i na djelu vidi.

Odbornici su usvojili 22 tačke predloženog dnevnog reda.

Jednoglasno je usvojen Predlog odluke o izmjenama odluke o zaključenju ugovora o preuzimanju ispunjenja po sudskom poravnanju sa opštinom Konavle, kao i Predlog odluke o prodaji katastarske parcele u KO Podi radi kompletiranja urbanističke parcele.

Usvojena je i Odluka o regulisanju drumskog saobraćaja, Odluka o visini i načinu obračunavanja i plaćanja članskog doprinosa u TO Herceg Novi, kao i Predlog odluke o izmjeni odluke o dodjeli nagrada Opštine Herceg Novi, Predlog Odluke o izmjenama Odluke o obrazovanju Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave i Predlog Odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Javne ustanove „Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju“ .

Skupština je dala saglasnost na Odluku predsjednika Opštine o podizanju spomen obilježja davanjem naziva „Park sv.Leopolda“, Odluku predsjednika opštine o imenovanju Nenada Đorđevića za vršioca dužnosti glavnog administratora, kao i na odluke o razrješenju rukovodilaca i imenovanju v.d. direktora “Vodovoda i kanalizacije”, “Komunalno stambenog”, “Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture u opštini Herceg Novi”, “Parking servisa”, imenovanju v.d. direktora Gradske biblioteke i razrješenju direktora JU Gradski muzej i galerija.

Odbornici su dali saglasnost na izmjene Statuta preduzeća “Čistoća”, “Komunalno stambeno”, “Vodovoda i kanalizacije” i “Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture”. Zeleno svijetlo dobio je i Predlog Odluke o imenovanju članova u Skupštini i odboru direktora “Vodakoma”, kao i sva predložena rješenja po tački Izbor i imenovanja.

 

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije