15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Katedrala Svetog Tripuna – Božićni koncert

U katedrali Svetog Tripuna sinoć je održan Božićni koncert, na kome je kao solista, kontratenor, nastupio Ivo Majer u pratnji Marije Ušićenko na klaviru.

U ime organizatora, prisutne je pozdravila Gudrun Elizabet Štajnaker, ambasadorka Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori, pod čijim pokroviteljstvom je koncert organizovan.

Ona je čestitala predstojeće Božićne praznike i pozvala prisutne da na kraju koncerta zajedno sa solistom Majerom otpjevaju Tihu noć.

Hrvatski kontratenor Ivo Majer rodom je iz Zagreba, gdje je započeo svoju karijeru. Nastupao je na više koncerata u Hrvatskoj, Austriji, Italiji, Njemačkoj i Makedoniji.

Nastupio je u ulogama Duha / Merkura u operi „Dido and Aeneas“ Henryja Purcella, Mr. Peachuma u „The Beggar s Opera“ Johna Gaya i Johanna Christopha Pepuscha, te L lovca u operi „Venus and Adonis“ Johna Blowa.

Sarađivao je s dirigentima i profesorima Laurenceom Cummingsom, Andreasom Helmom, Catherine Denley, Tončijem Bilićem i Josefom Stolzom. Nedavno je svom repertoaru dodao ulogu Oberona iz opere „A Midsummer Nights Dream“ Benjamina Brittena.

Studira solo pjevanje na Prayner Konserva- toriumu u Beču kod prof. Christiane Serafin de Ocampo. Paralelno je završio svoj Bachelor sa odličjem u Ján Albrecht Music and Art Academy u Banskoj Štiavnici u Slovačkoj. Ivo Majer je član „Collegium musicum“ u Prayner Konservatoriju pod vodstvom prof. Josefa Stolza, koja je fokusirana na staru glazbu.

Marija Ušičenko, rod. 1985. u Harkovu (Ukrajina). Diplomirala je klavir na Univerzitetu umjetnosti Kotljarevski. Laureat na međunarodnim takmičanjima. Od 2012. živi i nastupa u Crnoj Gori.

Najčitanije