20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Karneval na novski način – Vlastoljub stradao prije spaljivanja

Karnevalu Vlastoljubu Dangubiću danas je suđeno i presuđeno u Herceg – Novom, za sve nedaće i probleme koje je stvorio u prošloj godini.

Ali, stvorio je i danas velike probleme organizatorima, Vlastoljub se raspao prije vremena, nezgodno je pao u toku transporta iz Podgorice za Herceg – Novi.

Vjerovatno se pitate odkud on u Podgorici ?

Kako doznaje Boka News zbog pedeset eura. Naime, na tenderu za izradu karnevalske lutke pojavila se neka podgorička firma koja je bila najjeftinija. Ljudi iz grada koji ga prave godinama bili su skuplji. Još jednom potvrda da najjeftinija ponuda nije i najbolja.

Karneval u fazi raspadanja doveden je kamionom do plaže Bijela vila gdje je spaljen. Sudili su mu glumci Hercegnovskog pozorišta po scenariju Željka Černousa, ali cijela svečanost je bila u sjenci jadnog izgleda Vlastoljuba Dangubića, tako da su svi zajedno jedva čekali da se čin spaljivanja što prije obavi.

Nekoliko hiljada posjetilaca, domaćini kažu nikada više, ipak je uživalo uz zvuke Gradske muzike Hreceg – Novi, Mjesne muzike Đenovići, trombonjere, mažoretke, klapu Stari kapetan. Posjetiocima je dijeljena mimoza, rakija, vino, smokve, priganice. Lijepo vrijeme, doprinjelo je da bašte kafića budu pune kao i šetalište.

Ovom feštom završen je 46. Praznik mimoze.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije