11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Karavan mimoze – vrhunska promocija uz minimalne troškove

Sa današnje pressice

Karavan mimoze je u svakom gradu koji je posjetio protekle i ove sedmice dočekan na najbolji mogući način, a procjenjuje se da je Karavan vidjelo oko 20 hiljada ljudi u svojim gradovima. Hercegnovske mažoretke, Gradska muzika, trombonjeri i klovnovi su sa Karavanom obišli šest gradova, na najbolji mogući način predstavili Herceg Novi i 49. Praznik mimoze, te performansima na gradskim trgovima pozvali građane da tokom februara dođu u naš grad.

Za očekivati je više hiljada gostiju tokom februara, a samo za sportski program Praznika mimoze Herceg Novi će ugostiti preko sedam hiljada posjetilaca, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare u foajeu dvorane Park, na kojoj su govorili predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, Dalibor Vuković ispred Turističke organizacije, kao i kapelnica Gradske muzike Valentina Kulinović.

Troškovi organizacije Karavana mimoze, koji je tokom protekle i ove sedmice prešao preko 1300 kilometara, te obišao šest gradova – Zlatibor, Jagodinu, Beograd, Bijeljinu, Banja Luku i Podgoricu, bili su minimalni, dok su na teret lokalne Turističke organizacije pale samo dnevnice za učesnike defilea, kazao je Katić i dodao da su funkcioneri lokalne uprave na Karavanu boravili o svom trošku i bez dnevnica, što je u skladu sa mjerama štednje uvedenim u lokalnoj upravi, a uslijed naslijeđenih dugovanja. On je posebno zahvalio i kompaniji „Blue line“, koja je sponzorisala troškove prevoza Karavana.

-Efekti Karavana mimoze bili su višestruko veći od uloženih sredstava. Ako samo pomislite da cijene minuta na televiziji iznose stotine eura, a onda pogledate koliko su prostora u svim medijima dobili Praznik mimoze i Herceg Novi, račun je jasan. Dodatno, ovakav način promocije je jedinstven, što ga odmah čini i efektnijim, kazao je Katić i naglasio da je namjera lokalne uprave da Karavan mimoze 2019. godine bude još sadržajniji.

Kao aktivnost koja će najaviti veliki jubilej – 50. Praznik Mimoze, namjera je da Karavan krene ranije i prođe kroz veći broj gradova.

-Već sada razmišljamo i planiramo, a kao moguće lokacije vidimo i Novi Sad, Sarajevo, Budimpeštu i Beč, najavio je prvi čovjek Opštine Herceg Novi.

Prema procjenama, Karavan je tokom proteklih dana vidjelo oko 20 hiljada ljudi. U ovaj broj nije uračunat ogroman broj onih koji su putem gostovanja na regionalnim medijima, priloga i brojnih objava u različitim sredstvima informisanja upoznati sa programom ovogodišnjeg Praznika i pozvani da dođu u Herceg Novi.

-Kao neko ko je prisustvovao četiri defilea, moram istaći da sam veoma ponosan i zadovoljan načinom na koji su naša Gradska muzika, mažoretke, trombonjeri i klovnovi, kao i organizacioni tim realizovali ovogodišnji Karavan. Nastupi su bili pripremljeni i izvedeni bez greške, što su nam potvrdili i domaćini. Osim predstavljanja Praznika mimoze i promocije Herceg Novog na način koji je oduševio brojne građane, tokom Karavana su upriličeni i zvanični susreti sa upravama gradova-domaćina. Oni su nam potvrdili da u regionu postoji interesovanje za saradnju sa Herceg Novim, posebno u oblastima turizma, kulture i kreiranja zajedničkih prekograničnih projekata, napomenuo je Katić.

Mimoza HN

Kako je kazao Dalibor Vuković iz Turističke organizacije Herceg Novi, posebno raduju pozitivni komentari građana koji su u svojim gradovima ispratili Karavan mimoze, mažoretke i Gradsku muziku.

On je ukazao i na intenzivnu promotivnu kampanju koja je trajala poslednjih par mjeseci, uz osvrt na kampanju digitalnog marketinga, koja je dala veliku efikasnost, a nije koštala puno. Već sada su turističke agencije u u našem gradu potvrdile dolazak dva ili više autobusa po posjećenom gradu.

-Što se tiče sportskih manifestacija koje će se održati tokom Praznika mimoze, očekujemo preko sedam hiljada posjetilaca koji su već bukirali svoje smještaje u hotelima i privatnom smještaju, napomenuo je Vuković.

Konferenciji za novinare prisustvovali  potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević, Sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo i vd direktora JUK Herceg fest Gordana Porobić Krcunović.

Najčitanije