7 C
Kotor

Slušaj online radio

Karavan 49. Praznika mimoze kao uvod u fešte…

Praznik mimoze

Hercegnovski Karavan mimoze s tradicionalnim trombonjerima, Gradskom muzikom i mažoretkama od 22. 01. do 25.01.2018. g. obilježiće početak 49. Praznika mimoze.

Ovogodišnji Praznik mimoze startovaće Karavanom 22. januara na Zlatiboru, te u pobratimskom gradu Jagodini istog dana, gdje će biti dva defilea. Prvi večernji u zatvorenom prostoru i sutradan defile gradom.

Karavan mimoze odlazi u Beograd 23.januara gdje će održati veliki defile u Knez Mihajlovoj ulici a potom putuje za Bjeljinu i Šabac gdje nastupa 24. janura, a potom u Banja Luci 25.01.2018.

49. Praznika mimoze ove godine počinje 2. februara koncertom Nine Badrić, ribarska fešta  na hercegnovskoj rivijeri planirana je za 3. februar a u večernjim satima maskenbal i nastup Tijane Dapčević.

Praznik mimoze

Inače, na hercegnovskoju rivijeri odmara 772 gosta ili 14 odsto više nego lani u isto vrijeme. Većina hotela je zatvorena, pa u tom vidu smještaja boravi 53, a u domaćinstvima 719 gostiju i svi su stranci.

Praznik Mimoze – arhiva otvaranje 2017.

U strukturi gostiju samo je nešto više od sedam odsto iz Crne Gore. U lokalnoj turističkoj organizaciji se nadaju da će Praznik mimoze privući veći broj turista u najveći bokeljski grad.

Najčitanije