17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Karavan Mimoze se na velika vrata vratio u Beograd

Karavan Praznika mimoze dio je današnjeg otvaranja najvećeg turističkog događaja i centralne turističke manifestaciju u regionu –  39. Međunarodnog sajama  turizma u Beogradu.

Pred brojnim posjetiocima prodefilovale su hercegnovske mažoretke i Gradska muzika, a štand Crne Gore je u znaku cvijeta mimoze.

Sajam je otvorio premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je posjetio i štand Herceg Novog, a

Mimoza u Beogradu 2017.

potom je tokom obilaska Sajma sa sobom nosio grančicu mimoze.

Crna Gora je svoje predstavljanje kao zemlja-partner na beogradskom Sajmu turizma započela juče karavanom Praznika mimoze kroz centar Beograda.

Hercegnovske mažoretke, Gradska muzika i klovnovi su u glavni grad Srbije donijeli vedrinu karnevala i duh Mediterana. Prodefilovali su Knez Mihailovom ulicom, od Ambasade Crne Gore do Kalemegdana i nazad, što je ispratio veliki broj građana.

Defile je organizovan na poziv Nacionalne turističke organizacije, koji su u  Javnoj ustanovi kulture “Herceg fest” rado prihvatili. Gostovanje je podržalo i Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore.

Za organizatore Praznika mimoze ovo je još jedna potvrda uspješno organizovane manifestacije.

Karavan Mimoze se na velika vrata vratio u Beograd, na zadovoljstvo Beograđana i nas koji smo učestvovali. Naišli smo na toplu dobrodošlicu i odličnu atmosferu,  kazao je direktor “Herceg Festa” Stevan Koprivica.

Fešti u centru Beograda prisustvovali su ministar održivog razvoja i turizma Crne Gore Pavle Radulović, ministar trgovine, telekomunikacija i turizma i potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, ambasador Crne Gore u Srbiji Branislav Mićunović, kao i predstavnici nacionalnih i lokalnih turističkih organizacija i privrednih komora dvije zemlje.

Karavan Mimoze, Beograd

Mimoza je dijeljena i na sinoćnjem prijemu koji su priredili Ambasada Crne Gore u Srbiji i Nacionalna turistička organizacije. Prijemu su prisustvovali brojni zvaničnici, partneri i privrednici.

Naš grad na beogradskom sajmu predstavlja lokalna Turistička organizacija, koja je za ovu priliku osmislila novi promotivni materijal i bogat prateći program.

Turistička organizacija Herceg Novi predstavlja se na zajedničkom izložbenom prostoru – sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, Nacionalnom turističkom organizacijom, drugim lokalnim turističkim organizacijama, strateškim partnerima i turističkom privredom.

Beogradski 39. Sajam turizma održava se od 23. do 26. februara. Učestvuje oko 1100 izlagača iz 56 zemalja, te je ovo izuzetna mogućnost za predstavljanje turističke ponude Herceg Novog i cijele države, pod sloganom “Crna Gora, uvijek drugačija”.

 

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije