12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Karavan 49. Praznika mimoze

Praznik Mimoze

Pet gradova okruženja biće tokom sledeće nedelje u znaku cvijeta mimoze, jer će kroz njih prodefilovati Karavan koji će najaviti 49. Praznik mimoze u Herceg Novom.

Hercegnovske mažoretke, Gradska muzika i klovnovi će vedrinu karnevala i duh Mediterana donijeti na Zlatibor, u Beograd, Jagodinu, Bijeljinu i Banja Luku.

Karavan mimoze tradicija je ovog praznika koja izaziva pozitivne reakcije, učesnici u svim gradovima naiđu na toplu dobrodošlicu i odličnu atmosferu velikog broja okupljenih građana, što se očekuje i ove godine.

Ovogodišnji Karavan startuje defileom na Zlatiboru 22. januara, od 11 sati. Dan kasnije, 23. januara nastupiće u Jagodini, od 11 sati i u Beogradu, u Knez Mihailovoj ulici od 17 sati. Potom putuje u Bijeljinu gdje će defilovati 24. januara, u 11 sati. Peto odredište je Banja Luka, gdje Karavan nastupa 25. januara od 12 sati.

Učesnici Karavana će pozvati građane da dođu u Herceg Novi u februaru, kako muzikom i plesom, tako i dijeljenjem promotivnih materijala i žutog cvijeta po kojem novski zimski festival nosi ime.

Karavan će stići i u Trebinje, 16. februara u okviru programa samog Praznika mimoze.

Mimoza 1
Mimoza

Karavan mimoze realizuju Opština Herceg Novi, Turistička organizacija Herceg Novi, Javna ustanova kulture „Herceg fest“, Gradska muzika i mažoretke i NVO „Maškare“, a u saradnji sa upravama i lokalnim turističkim organizacijama gradova koje će Karavan obići.

Praznik mimoze počeće tradicionalno, prvog vikenda u februaru i raznovrsni programi će trajati tokom cijelog mjeseca. Festival će otvoriti karnevalska povorka od Igala do Trga Nikole Đurkovića i koncert regionalne muzičke zvijezde Nine Badrić u petak, 02. februara. U subotu, 03. februara slijedi tradicionalna Fešta od mimoze, ribe i vina na novskoj rivijeri, od Kumbora do Baošića, kao i maskenbal u Institutu „Dr Simo Milošević“, na kojem će goste zabavljati Tijana Dapčević.

 

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije