Na Karasovićima zaplijenjeno gotovo deset kilograma heroina

 Na Karasovićima zaplijenjeno gotovo deset kilograma heroina - foto HINA
Na Karasovićima zaplijenjeno gotovo deset kilograma heroina – foto HINA

Dubrovačka policija u saradnji s Carinom zaplijenila je na graničnom prijelazu Karasovići (Crna Gora – Hrvatska) gotovo deset kilograma heroina, koji bi u uličnoj preprodaji dostigao četiri do pet miliona kuna, kazano je danas na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj.

Načelnik Policijske stanice Gruda Pero Matić rekao je kako je droga bila skrivena u osobnom automobilu koji je upravljao 40-godišnji državljanin Albanije, a s njim je u autu bila i njegova 62-godišnja susjeda, za koju se naknadno ispostavilo da nije imala nikakvih saznanja o krijumčarenju droge.

”U večernjim satima u četvrtak graničnom prijelazu Karasovići pristupilo je vozilo, a policijski službenici su kod vozača uočili znakove neuobičajene nervoze. Pretragom auta uočene su preinake na kontrolnoj tabli vozila, tačnije uočeni su radovi na šarafima i zaštitnim gumama kao i mehaničarko-lakirerski radovi na branicima vozila. Endoskopskim kamerama u prostoru između komandne ploče i motora uočeni su paketi oblijepljeni samoljepljivom trakom”, rekao je Matić te dodao kako je pronađeno 18 paketa heroina ukupne težine 9,6 kilograma.

GP Karasović
GP Karasović

Napomenuo je kako ta, koju je teško otkriti jer nema miris, bila namijenjena talijanskom tržištu. Rekao je i da istragom utvrđeno da 62-godišnjakinja nema nikakve veze s krijumčarenjem te je puštena na slobodu.

Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Tonči Radibratović kazao je kako se u posljednjih pet godina uvelike povećao broj zapljena.

 Na Karasovićima zaplijenjeno gotovo deset kilograma heroina - foto HINA
Na Karasovićima zaplijenjeno gotovo deset kilograma heroina – foto HINA

”U posljednjih pet godina zaplijenjeno je ukupno 1171 kilogram marihuane, 21 kilogram hašiša, 62 kilograma heroina, 5,5 kilograma kokaina te 45.500 tableta”, rekao je Radibratović.

Pomoćnik šefa Graničnog carinskog ureda Karasovići Ivica Radulović rekao je na konferenciji kako je i ta akcija rezultat kontinuirane saradnje između Policije i Carine.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.