9.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Na Karasovićima zaplijenjeno 8,8 kilograma kokaina

Zaplijenjeni kokain - foto Hina
Zaplijenjeni kokain – foto Hina

Dubrovačka policija zaplijenila je na graničnom prijelazu Karasovići, na izlazu iz Hrvatske,  više od 8,8 kilograma kokaina kojega su u autombilu prevozila dvojica albanskih državljana starih 26 i 23 godine.

Policija otkriva da je automobil albanske registracije u kojemu je pronađena droga na granicu došao u srijedu navečer, nešto prije 21 sat.

Tokom granične kontrole policijski službenici Policijske stanice Gruda u saradnji s djelatnicima Graničnog carinskog ureda Karasovići i Mobilne jedinice carine uočili su preinake na karoseriji i u unutrašnjosti automobila pa su zatražili sudski nalog za pretragu. Pretragom je u posebno izrađenom spremniku, iza kontrolne ploče, pronađeno devet paketa u kojima se nalazilo ukupno 8821 gram kokaina.

Zbog sumnje da su odgovorni za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama Albanaca su uhićeni i nad njima je tijeku kriminalističko istraživanje, izvijestila je policija.

Ističu da je nakon prošle sedmice, kada je rekordna količina zaplijene heroina i ova zapljena zanimljiva “zbog svoje vrste, količine i vrijednosti, ali i činjenice da je zaplijenjena prilikom izlaza iz Republike Hrvatske”.

/Hina/

Najčitanije