13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Kamenari – rušenje autobuskog stajališta i okretišta ogorčilo mještane

Kamenari rušenje
Kamenari rušenje

Rušenje autobuskog stajališta u Kamenarima izazavalo je negodovanje i ogorčenje mještana i rukovodilaca mjesne zajednice, nakon čega je zaustavljeno. Rušenje bi trebalo da bude nastavljeno u utorak, ako se ne pronađe  drugo rješenje.

“Rušenje je počelo u nedjelju , a da o tome nije obavještena ni mjesna zajednica, ni lokalna uprava”, tvrdi predsjednik Tomo Katurić koji je , kako kaže, bio spreman da legne ispred bagera i spriječi mašine da razruše objekat bivše poslovnice Pošte i objekta sa putnike.

Rušenje je naložila Uprava za inspekcijske poslove, odsjek inspekcije zaštite prostora, rješenjem od 7.novembra ove  godine.  Od NN lica se  traži da ukloni privremeni objekat i vrati prostor u prvobitno stanje na parcelama 271 i 272 KO Đurići u Kamenarima, jer su privremeni objekti postavlje i bez prethodno pribavljenog odobrenja nadležnog organa.

Katurić je pojasnio da je  još 1984. Godine  Zamira Ljubetić , jedina nasljednice mještanina Bogdana Đuranovića, koja sada živi u Italiji,  mjesnoj zajednici dala u besplatan dugoročan zakup parcelu  za izgradnju autobuskog stajališta i okretišta . Ugovor je potpisan i sa  preduzećem Autosaobraćaj ( sada Blue line) koji je i tada i sada  jedini obavljao lokalni prevoz u hercegnovskoj opštini . Pribavljena je i saglasnst  JP Morsko dobro, jer je riječ o prostoru posebne namjene.  Katurić je sve ugovore, saglasnosti, UT uslove i glavni projekat danas donio na uvid čelnicima lokalne uprave , tražeći da se zaustavi rušenje.

“Zašto se rušenju pristupilo u nedjelju na Božić,kada mnogi mještani Kamenara slave i  zašto niko nije obavješten”,pita se mještanin Frano Ercegović.

Kamenari rušenje
Kamenari rušenje

Spekuliše se da je sve “pokrenuo” Dejan Ban vlasnik Pomorskog saobraćaja koji u blizini namjerava da gradi hotel i kome je taj prostor potreban za izgradnju parkinga.

Potpredsjednik Opštine Dragan Janković je kazao da je i rušenju saznao tek jutros i obećao da će ispitati zašto je došlo do svega i da li je izvršno rješenje inspektora donijeto po zakonu, ustvrdivši da da se izvršno rješenje ne može zaustaviti  i da lokalna uprava nema ingerencije u tom slučaju.

S.K

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije