Kamenari – rušenje autobuskog stajališta i okretišta ogorčilo mještane

Kamenari rušenje
Kamenari rušenje

Rušenje autobuskog stajališta u Kamenarima izazavalo je negodovanje i ogorčenje mještana i rukovodilaca mjesne zajednice, nakon čega je zaustavljeno. Rušenje bi trebalo da bude nastavljeno u utorak, ako se ne pronađe  drugo rješenje.

“Rušenje je počelo u nedjelju , a da o tome nije obavještena ni mjesna zajednica, ni lokalna uprava”, tvrdi predsjednik Tomo Katurić koji je , kako kaže, bio spreman da legne ispred bagera i spriječi mašine da razruše objekat bivše poslovnice Pošte i objekta sa putnike.

Rušenje je naložila Uprava za inspekcijske poslove, odsjek inspekcije zaštite prostora, rješenjem od 7.novembra ove  godine.  Od NN lica se  traži da ukloni privremeni objekat i vrati prostor u prvobitno stanje na parcelama 271 i 272 KO Đurići u Kamenarima, jer su privremeni objekti postavlje i bez prethodno pribavljenog odobrenja nadležnog organa.

Katurić je pojasnio da je  još 1984. Godine  Zamira Ljubetić , jedina nasljednice mještanina Bogdana Đuranovića, koja sada živi u Italiji,  mjesnoj zajednici dala u besplatan dugoročan zakup parcelu  za izgradnju autobuskog stajališta i okretišta . Ugovor je potpisan i sa  preduzećem Autosaobraćaj ( sada Blue line) koji je i tada i sada  jedini obavljao lokalni prevoz u hercegnovskoj opštini . Pribavljena je i saglasnst  JP Morsko dobro, jer je riječ o prostoru posebne namjene.  Katurić je sve ugovore, saglasnosti, UT uslove i glavni projekat danas donio na uvid čelnicima lokalne uprave , tražeći da se zaustavi rušenje.

“Zašto se rušenju pristupilo u nedjelju na Božić,kada mnogi mještani Kamenara slave i  zašto niko nije obavješten”,pita se mještanin Frano Ercegović.

Kamenari rušenje
Kamenari rušenje

Spekuliše se da je sve “pokrenuo” Dejan Ban vlasnik Pomorskog saobraćaja koji u blizini namjerava da gradi hotel i kome je taj prostor potreban za izgradnju parkinga.

Potpredsjednik Opštine Dragan Janković je kazao da je i rušenju saznao tek jutros i obećao da će ispitati zašto je došlo do svega i da li je izvršno rješenje inspektora donijeto po zakonu, ustvrdivši da da se izvršno rješenje ne može zaustaviti  i da lokalna uprava nema ingerencije u tom slučaju.

S.K

IzvorVijesti online
Podijeli

1 komentar

  1. Očigledno je da ovo nije “nelegalni objekat”, pošto postoji Projekat za izvođenje uz potrebne saglasnosti. Pa i ako je “privremeni” objekat, zar treba postupiti tako “nasilnički”. Normalno je da vlasnik privremenog objekta dobije Rješenje o njegovom uklanjanju, koje će sadržati rok za uklanjanje objekta.
    OD KADA TO I PO KOM ZAKONU, BEZ PREDHODNOG OBAVIJEŠTENJA VLASNIKA, JEDNOSTAVNO SE POJAVE MAŠINE ZA RUŠENJE OBJEKTA! OVO LIČI NA “SILEDŽISTVO MOĆIKA”.
    POJEDINCI KOJI DONOSE OVAKVE ODLUKE I KOJI TAKO POSTUPAJU SU SRAMOTA DRŽAVU CRNU GORU, KOJA SE SPREMA DA POSTANE ČLANICA EU, GDJE SE VREDNUJE DRUGAČIJI NAČIN RADA!

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.