4 C
Kotor

Slušaj online radio

Kameliji u čast

Kamelija stiže u Stoliv – Fešta 2015.

Tradicionana manifestacija „Fešta kamelija” ove godine će biti održana u periodu od 31. marta do 7. maja, saopšteno je iz NVO „Kamelija“ Stoliv.

Program počinje u petak 31. marta izložbom aranžmana od cvijeta kamelije sa početkom u 19 sati u hotelu „Cattaro” – Stari grad, dok će radovi u istom prostoru biti izloženi i narednog dana od 15 sati.

U Stolivu 1. aprila od 10 sati će biti organizovana likovna i literarna radionica u prirodi pod nazivom „Obala kamelija – ne betona”.

Centralna manifestacija FEŠTA KAMELIJA 2017. zakazana je za nedjelju 2. april sa početkom u 11 sati u Stolivu. U sklopu svečanog otvaranja predviđenje prigodan kulturno-zabavni program, izložba aranžmana od cvijeta kamelije, izložba likovnih radova, prezentacija literarnih radova, izbor najljepšeg đardina sa kamelijama, izleti planinarskom stazom u Gornji Stoliv (u 8 i 13 sati) te tradicionalna mušuljada.

NVO Kamelija učestvovati će na izložbi kamelija u Opatiji 7. i 8. aprila.

Izložba cvijetnih aranžmana kamelija

Bal kamelija biće održan 22. aprila u 20.30 kako su saopštili organizatori naknadno će obavijestiti ukom hotelu će ovaj program biti organizovan.

U koncertnoj dvorani Muzičke škole – crkvi Svetog Duha 27. aprila u 19 sati biće održan koncert »Note od kamelija«. Program „Camellia trophy” – promocija i očuvanje drvenih barki biće priređen u nedjelju 7. maja sa početkom u 6 sati u Stolivu.

Izložba cvijetnih aranžmana kamelija

Planirani su: takmičenje ribara sa drvenim barkama (u 6 sati), jedriličarska regata (u 10 sati), defile i trka veslača sa drvenim barkama (u 11 sati), stručni skup o očuvanju drvenih barki (u 12 sati) te proglašenje najboljih i zabavni program (od 13 sati ).

„Camellia Trophy“ 2015.

Gosti manifestacije „Fešta kamelija 2017″ biće uzgajivači kamelija iz Njemačke (Ahen) i hrvatske Opatije (udruženje Iginio Scarpa).

Više informacija zainteresovani mogu dobiti putem telefona +382 69 644 506 i +382 69 046 524

Stoliv – „Fešta kamelija” 2015.

Organizator manifestacije je Udruženje »Kamelija« iz Stoliva i MZ Stoliv. Pokrovitelj je Opština Kotor uz podršku kotorske Turističke organizacije.

Najčitanije