Kaluđerović v.d. direktor Centra za kulturu Tivat

Potvrđena smjena na čelu renomirane ustanove kulture u Tivtu

Tivat Sidro
Photo: Boka News

Smjena na čelnom mjestu jedne od najrenomiranijih lokjalnih institucija kulture u Crnoj Gori – Centru za kulturu Tivat je formalizovana, pa je dosadašnju dirktoricu Milenu Radojević koja je pred novogodišnje praznike otišla u penziju, kao vršilac dužnosti direktora zamijenio Vojislav Vojo Kaluđerović, poznati plesač i dječiji plesni pedagog, a koji je ujedno i visoki funkcioner OO SDP Tivta.

Kaluđerović će na tom mjestu ostati dok Savjet JU CZK Tivat ne raspiše konkurs za izbor novog poslovnog, odnosno novog umjetničkog direktora te ustanove kulture, a što je do sada sve obavljala Radojević. Iz lokalne DPS-SDP vlasti, Radojević su, kao afirmisanog kulturnog stvaraoca i formalno nestranačku ličnost, prije par mjeseci, „zamolili“ da se povuče sa funkcije direktorice CZK i ode u penziju, iako joj je ugovor važio još više od dvije godine. Sve to učinjeno je da se u djelo može sprovesti novi dogovor DPS i SDP o podjeli lokalne vlasti kada je SDP, u zamjenu za lanjsku svoju podršku gradonačelničkoj kandidaturi Ivana Novosela (DPS), „izboksovala“ da za svoje kadrove dobije nove fotelje u lokalnoj upravi, preduzećima i ustanovama. Tako će SDP-ov Kaluđerović uskoro umjesto v.d. direktor CZK postati njegov poslovni direktor, a uloga umjetničkog direktora namijenjena je Kaluđerovićevom kolegi iz te JU, Draganu Lakoviću (DPS).

Svoje pozicije u lokalnoj vlasti,SDP će uskoro dodatno ojačati i formalnim imenovanjem Zorana Petranovića za prvog menadžera Opštine Tivat. Iako je Petranović formalno nestranačka ličnost, on ta tu funkciju dolazi na predlog SDP. Inače, funkciju generalnog menadžera Opštine, lokalna uprava Tivta nije imala još od usvajanja aktuelnih zakona o lokalnoj samoupravi.

Nova uprava CZK prikzuje filmove

Za razliku od dosadašnje prakse koja se temeljila večinom na pozorišnoj produkciji i to mahom sopstvenoj, nova uprava CZK Tivat, bar u početku, više će se angažovati na puštanju filmova na dotrajalom kinoprojektoru u velikoj Sali Centra za kulturu. Tako će Tivćani od 11. do 17.januara moći da vide čak sedam projekcija dugometražnog crtanog filma „Spasavanje Djeda Mraza 3D“. U istim danima, ali čak dva puta dnevno, daće se i ukupno čak 14 projekcija zaredom novog igranog filma „Gorčilo“ braće Milana i Miodraga Karadžića, dok je za period od 21. do 23.januara zakazano čak šest projekcija novog filma „Dječaci iz Ulice Marksa i Englesa“ reditelja Nikole Vukčevića.

Tokom januara nova uprava CZK Tivat sugrađanima će prirediti jednu likovnu izložbu i to slikara Jovana Karadžića –Kadža 22.januara, dok će ljubitelji „dasaka koje život znače“ biti u prilici da uživaju u samo jednoj pozorišnoj predstavi – komadu „Nobelovci“ Nikšićkog pozortipta koje će godstovati u Tivtu 28.januara.

IzvorS. L.
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.