13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Južina, kiša, pljuskovi

Tivat - Olujno jugo
Tivat – Olujno jugo – foto Boka News

Vrijeme danas umjereno do potpuno oblačno, povremeno kiša, pljuskovi i grmljavina.

Intenzivnije padavine se očekuju u jutarnjim i noćnim satima, u južnim i centralnim predjelima više padavina, ponegdje umjerene do obilne količine.

Vjetar južnih smjerova, umjeren do jak, ponegdje na udare i olujne jačine, tokom dana će oslabiti. Jutarnja temperatura vazduha od 7 do 19, najviša dnevna od 10 do 21 stepen

Utorak:
Umjereno do potpuno oblačno, povremeno kiša, ponegdje pljuskovi, moguća i grmljavina. U jutarnjim i noćnim satima, ponegdje se očekuju intenzivnije padavine, a tokom dana duži periodi suvog vremena. Vjetar uglavnom južnih smjerova, slab do umjeren, u jutarnjim i noćnim satima ponegdje na udare jak. Jutarnja temperatura vazduha od 5 do 16, najviša dnevna od 8 do 19 stepeni.

Tornado u Rimu usmrtio 2 osobe

Sjeverozapadno predgrađe  Rima u nedjelju poslijepodne  pogodio je tornado. Ttalijanski mediji javljaju da su dvije osobe izgubile život.  Počinjena je i velika materijalna šteta, a nakon detaljnije analize  počinjene štete talijanski meteorolozi će klasificirati taj tornado. Prve dostupne video snimke i fotografije potvrđuju da je riječ o snažnom tornadu.

Prije 4 godine, 28.11.2012. snažan tornado je pogodio grad Taranto na jugu Italije, na obali Jonskog mora.  Taj je tornado  bio kategoriziran kao EF-3 tornado, što znači da je procijenjena brzina vjetra bila između 254 i 332 km/h.

Najčitanije