JP Morsko dobro – Upozoravaju na Zakon o autorskim i srodnim pravima, emitovanje muzike …

Straci plaža

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore obavještava i upozorava zakupce /korisnike kupališta i objekata u zoni morskog dobra koji obavljaju djelatnost koja može uključivati korišćenje sadržaja zaštićenih odredbama Zakona o autorskom i srodnim pravima, a podrazumijevaju emitovanje muzičkih programa, sadržaja, koncerata i sl, na obavezu zaključivanja ugovora sa ovlašćenom organizacijom za kolektivno ostvarivanje autorskog i srodnih prava, a sve u cilju prevazilaženja sudskih sporova.

Navedena obaveza proizilazi neposredno iz predmetnog zakona ali i iz preuzetih obaveza sadržanih u ugovoru o korišćenju morskog dobra da se isto koristi i eksploatiše u skladu sa odredbama ugovora i svim pozitivno pravnim propisima koji su u neposrednoj vezi sa korišćenjem morskog dobra, kaže se u saopštenju iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.