12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

JP Morsko dobro – poziv NVO za zajedničko obilježavanje “Dana planete Zemlje”

Morsko dobro – foto Boka News

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom pozvalo je sve zainteresovane lokalne NVO da predlože aktivnosti za zajedničko promovisanje međunarodne manifestacije “Dan planete Zemlje”, 2017. godine.

Pravo učešća imaju lokalne nevladine organizacije registrovane u Crnoj Gori, isključivo sa sjedištem u primorskim opštinama (Tivat, Herceg Novi, Kotor, Budva, Bar i Ulcinj), odnosno opštinama obuhvaćenim zonom morskog dobra. Cilj ovog poziva je zaštita obale, mora i podmorja. Planirana je i dodjela finansijskih sredstava za najbolje ponuđeno riješenje promovisanja Dana planete Zemlje (22.april) i to, za po jednu aktivnost u svakoj opštini pojedinačno, u iznosu od 500 eura.

Predložena aktivnost treba da bude u duhu uređenja, čišćenja ili sanacije nekog područja u zoni obale, mora ili podmorja. Uslovi su da aktivnost treba da okupe što veći broj učesnika, u toku jednog dana i to u perodu od 20. do 25. aprila 2017.godine.

Rezultati aktivnosti moraju biti vidljivi i jasni odmah nakon završetka projekta. Izvještaj sa fotografijama se dostavlja u roku od 5 radnih dana nakon završetka aktivnosti. Komisija Javnog preduzeća ocijeniće najboljom onu aktivnost koja ima konkretan i vidljiv rezultat i u najvećoj mjeri afirmiše zonu morskog dobra.

Rok za ocjenu ponuđenih aktivnosti za svaku opštinu je najviše pet radnih dana po isteku roka za prijavu, nakon čega će sve prijavljene nevladine organizacije biti obaviještene o rezultatima. Bodovanje se obavlja za svaku opštinu pojedinačno. Prijava aktivnosti se podnosi na predviđenom formularu koji se može dobiti u Javnom preduzeću ili na web sajtu www.morskodobro.com.

Prijave na Poziv sa projektom i pratećom dokumenatcijom podnose se na arhivu Javnog preduzeća za upravljenje morskim dobrom, zaključno sa 24. martom 2017. godine do 16 sati.

Najčitanije