JP Morsko dobro: Opštinama na primorju ustupljeno 3,4 miliona

JP Morsko dobro do sada u 2017. prihodovalo 6,8 miliona eura

Sa novogodisnjeg koktela Morskog dobra

JP Morsko dobro iz Budve do 5.decembra zaključilo ukupno 1.334 ugovora o koriščenju mora i obale i ostvarilo prihod od 6.795.539 eura- saopšteno je sinoć na novogodišnjem loktelu koji je za medije i poslovne partnere te firme priređen u Petrovcu. Morsko dobro očekuje da će do kraja godine ostvariti kompletan za 2017. planirani prihod od 7,23 miliona eura.

Do početka decembra  opštinama na primorju ovo JP je shodno Zakonu o finansiranju lokalne samouprave, prenijelo 50 odsto svojih prihoda, odnosno ukupno 3.397.769 eura. Prihodi su raspodijeljeni shodno broju ugovora o zakupu koji se odnose na teritoriju pojedine opštine, a najviše novca – 1,37 miliona eura po tom osnovu slilo se u kasu opštine Budva. Ulcinj je dobio 643.934 eura, Bar 488.323, Herceg Novi 384.196, Tivat 333.586 eura, a Kotor 175.005 eura.

Kako se navodi u izvještaju JP Morsko dobro, to preduzeće je u ovoj godini realizovalo više investicionih aktivnosti na održavanju i uređenju obalnog pojasa u svim primorskim opštinama. U Tivtu je obavljena sanacija plaže ispred hotela „Kamelija“ u Donjoj Lastvi, izrađena je projektna dokumnetacija za rekonstrukciju priostaništa u tom nasleju, a uređen je i kanal atmosferske kanalizacije u naselju Bonići. Realizovana je i druga faza izgradnje šetališta od Risna do Perasta u Kotoru, u Herceg Novom je sanirana Novosadska plaža i završena druga faza uređenja šetališta „Pet danica“, tamponiran je prilazni put u zaleđu Velike plaže u Ulcinju, u Baru je Morsko dobro učestvovalo u izvođenju radova na uređenju šetališta i trga u Sutomoru, izgrađene su prisutupne rampe i nabavljena specijalna kolica za pristup moru za osobe sa invaliditetom na više plaža u Budvi, Kotoru i Baru… U toku su i brojni drugi projekti, poput treće i četvrte faze uređenja pješačke staze Risan-Perast, izgradnje novog segmenta trajektnog pristaništa u Kamenarima, sanacije javne rasvjete na Skeli kod rta Đeran u Ulcinju, bagerisanje nanosa iz ušća rijeke Bojane…

Kotor

Upravni odbor Morskog dobra usvojio je i plan korišćenja sredstva tog JP za 2018. po kojem se očekuje ukupan prihod od 7,05 miliona eura, do čega će primorskim opštinama biti uplaćeno 3,5 miliona.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.