16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Jokić: Obnovićemo Tvrđavu i riješiti problem gužvi

Kotorska gradska uprava će u ovoj godini, za kapitalne investicije, utrošiti preko devet miliona eura, a prioriteti su obnova i rekonstrukcija Tvrđave i rješavanje problema saobraćajnih gužvi u gradu, najavio je gradonačelnik Kotora, Vladimir Jokić.

Vladimir Jokić

On je u intervjuu za PR Centar kazao da je plan da se najprije saniraju bedemi, odnosno kotorska Tvrđava, koja je upisana na Listu svjetske baštine.

“Planiramo da u obnovu i rekonstrukciju Tvrđave uložimo preko 800 hiljada eura, da uvedemo red na Tvrđavi, a Skupština Opštine je donijela odluku i o povećanju cijene ulaznice za gradsku Tvrđavu”, naveo je Jokić.

U narednom periodu će se, kako je najavio, raditi na rješavanju problema saobraćajnih gužvi u Kotoru.

“Krenućemo u rješavanje toga problema implementacijom Studije saobraćaja, koju je uradio Saobraćajni fakultet iz Beograda i očekujemo da ćemo prvu fazu implementirati do početka aprila, kojom će se, očekujemo, bar za 30 odsto ubrzati saobraćaj u Kotoru”, istakao je Jokić.

Kotor – foto Boka News

Jokić je kazao da je gradska uprava svim školama u Kotoru donirala informatičku opremu, a kada je riječ o kapitalnim investicijama, kako je rekao, raspisan je 101 tenderski postupak.

On je kazao da ključni odnos države i Opštine Kotor predstavlja dodjeljivanje koncesije nad operativnom obalom Luci Kotor AD, navodeći da to pitanje nije riješeno.

“To je pitanje oko kojeg ćemo nastaviti našu borbu i naša zalaganja da se upravljanje nad kotorskom obalom dodjeli preduzeću koje je u većinskom vlasništvu Opštine Kotor, a djelimično u vlasništvu države. Vjerujemo da je to borba, ne samo za interese Opštine Kotor, već prevashodno borba za interese države Crne Gore”, rekao je Jokić.

Prema njegovim riječima veliki problem predstavlja kada u isto vrijeme dođu tri ili četiri kruzera, što kako je pojasnio, znači da 15-ak hiljada ljudi u istom trenutku posjećuje Stari grad.

“Nedavno je i kontrafor, koji je više od godinu bio odvojen od bedema, vraćen na svoje mjesto. Sve ovo govori o našim namjerama da u ovoj godini, sve stvari u ovome gradu vratimo na svoje mjesto”, poručio je Jokić.

On je zahvalio saradnicima koji su, kako je rekao, doprinijeli da Kotor u prethodnoj godini krene naprijed.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije