9.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Jokić: Boka i crnogorska obala nisu prćija ni ministra Gvozdenovića, ni njegovog šefa

Photo: Boka News
Photo: Boka News

Ministar održivog razvoja i turizma je juče u Kotoru, na pitanje o sudbini hotela “Fjord“,  odgovorio da to pitanje nije u nadležnosti ni Ministarstva niti Opštine, čemu je dodao da je naplata poreza zbog nestavljanja u funkciju objekta u proteklih nekoliko godina 300.000 €, što svakako nije iznos koji bi prihodovali od hotela, ali ipak postoji neka naplata, kazao je Vladimir Jokić, predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Kotor.

„Moram podsjetiti ministra Gvozdenovića na njegove ranije izjave, prvu datu u Skupštini Crne Gore 2013. godine kada je rekao:  „Ne samo potencijale u resornom ministarstvu i Vladi, nego i u opštini i da iskoristimo sve zakonske mehanizme da konačno se ovi projekti realizuju (“Fjord” i URC) i da u neko dogledno vrijeme, naredne tri, četiri godine koliko je potrebno da se urade ovi projekti, obezbijede da Kotor dobije novu ponudu… Juče smo imali sastanak sa Opštinom Kotor i siguran sam da ćemo naći najbolja moguća rješenja, a jako je važno da ta rješenja budu što brža svakim danom” i drugu iz avgusta 2015. godine kada je u Kotoru rekao sledeće: “Politika Vlade je usmjerena u pravcu razvoja novih hotela, prije svega se misli na  stavljanje u funkciju hotela koji su već zauzeli dio prostora, ali ne nude turističku ponudu. Ovaj projekat je bio u nadležnosti Privrednog suda, ministarstvo smatra da se moraju preduzeti mjere da se “Fjord“ stavi u funkciju. Tokom septembra očekujem razgovor sa vlasnikom hotela “Fjord“ kako bi čuli njegove namjere. U razgovorima će učestvovati i predstavnici lokalne uprave a ako ne bude rješenja ono će se tražiti kroz novu studiju lokacije, izmjenu i dopunu postojeće studije lokacije sektor 16.”

Ministre Gvozdenoviću, kako je moguće da je ovo pitanje 2013. godine i 2015. godine bilo u nadležnosti ministarstva i lokalne samouprave, a 2016. godine kada smo vas pitali šta ste uradili povodom “Fjorda” nije, iako nikakvih novih momenata u cijeloj priči nije bilo? Po svim logičkim zakonitostima, jedna od ovih tvrdnji nije istinita. Oko toga šta je neistina, da li ono što ste izrekli 2013. u Skupštini, 2015. u Kotoru ili juče u Kotoru, ostavljamo vama na izbor. Nama je sve jasno.

Vladimir Jokić
Vladimir Jokić predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Kotor 

Druge tvrdnje ministra Gvozdenovića nema potrebe komentarisati, njih realnost osporava. Ako neko kaže da je u gradu u kome borave po zadatku posebne policijske jedinice i specijalna antiteroristička jedinica ambijent dobar, taj mora da je od uniformi i dugih cijevi pomislio da je u pitanju karnevalska svečanost. Kada trospratni objekat na vratima kotorskog zaliva neko proglasi za privremeni objekat, misleći da ćemo zaboraviti da je u službenoj posjeti Kotoru bio sa investitorima tog projekta, to se jedino može porediti sa tvrdnjom ministrovog šefa da smo rame uz rame sa Monte Karlom. Prostorni plan o kojem se juče govorilo kao strateškom dokumentu, kojim su ministar i njegovi planirali da crtaju “Limenke” po obali, pod pritiskom javnosti je skrajnut u fioku, a od oktobra će u kantu za otpatke.

Boka i crnogorska obala nisu prćija ni ministra Gvozdenovića, ni njegovog šefa. Boka i crnogorska obala nisu ni nas današnjih, nego su vlasništvo svih generacija koje će doći poslije nas. Iako su navikli da upravljaju tuđim i da tuđe poklanjaju i uništavaju, iz Kotora im poručujemo da Boku i obalu ne damo. Od ministra smo dobili šta smo tražili, dokaz da ne govori istinu i njega više nećemo pitati ništa. Umjesto toga podsjećaćemo svaki dan svakog građanina i građanku na sva nepočinstva protiv prirodnih, materijalnih i kulturnih dobara Boke koja čini. Svakoga dana, sve dok vas ne pobijedimo i započnemo sa mukotrpnim poslom ispravljanja vaših grešaka i postavljanja pravca razvoja Boke i obale na zdrave osnove. Oktobar je blizu, a nakon njega ništa neće biti isto“ – kazo je Vladimir Jokić, predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Kotor.

Najčitanije