15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

JK Porto Monenegro sponzoriše lokalne jedriličare

Jedna od jedrilica tivatskog PMYC
Photo: Boka News

Jahting klub Porto Montenegro sponzorisaće učešće dva lokalna jedriličarska tima, odnosno dvije jedrilice, na prestižnoj offshore regati Hiljadu ostrva (Thousand islands).

Regata će se održati od 17. do 27. septembra, u organizaciji Jahting kluba Porto Montenegro i JK SCOR iz Rijeke. Svi timovi zainteresovani za sponzorstvo treba da do 15.februara pošalju prijavu na e-mail adresu: pmyc@portomontenegro.com

Regata Hiljadu ostrva se jedri u dvije etape. Prva startuje u Rijeci i prolazi među više od 1.000 jadranskih ostrva, pri čemu jedrilice moraju ostaviti s desne strane ostrva Unije, Susak, Premudu, Dugi ostrvo, Kornat, Vis, Lastovo i Svetog Andriju, kako bi došle do Porto Montenegra, nakon 277 nautičkih milja. Druga etapa jedri se na istom kursu u povratnom smjeru.

Svi ljubitelji jedrenja zasigurno se sjećaju impresivnog prošlogodišnjeg učesnika regate, 30-metarske Esimit Europa 2, jedne od najbržih i tehnološki najnaprednijih jedrilica na svijetu, koja postiže maksimalnu brzinu preko 38 čvorova.

I ove godine, kalendar regati u organizaciji Jahting kluba Porto Montenegro je dinamičan, i već sada se najavljuje 4. Match Race regata, koja će se održati od 27. do 29. marta na jedrilicama klase BLU26. Ova regata predstavlja dobru šansu za sve lokalne jedriličare da odmjere snagu sa profesionalnim evropskim timovima. Pored novčanih nagrada, pobjednički tim dobija i besplatno učešće na Inter Club Match Race-u, (17.-19. april). Rok za prijavu je 13. mart.

Detaljnije informacije naći ćete na adresi Jedriličarskog saveza Crne Gore http://cgjs.me/

JEDRILICA "DAMACO"  sa regate 1000 otoka
JEDRILICA “DAMACO” sa regate 1000 otoka

Najčitanije