7.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Jesen stiže, dunjo moja

Gornji Stoliv - foto Z.Nikolić
Gornji Stoliv – foto Z.Nikolić

Na samom smo kraju druge dekade septembra i svega nas jedan dan dijeli od jesenske ravnodnevnica, odnosno kalendarskog početka jeseni koja stiže 22. septembra u 16 sati i 21 minutu.

Posljednjih nekoliko dana na vrijeme djelovala je ciklona koja je ponegdje donijela obilne oborine na Jadranu. Tako je u samo jedan dan palo znatno više kiše nego što prosječno padne u septembru.

Sudeći prema prognostičkim materijalima, pred nama je novo duže stabilno razdoblje!

Sljedećih desetak dana biće stabilno, uz obilje ranojesenskog sunca. S obzirom na i dalje toplo more, čije su površinske temperature od 21 do 24, i dnevnu toplinu u danima pred nama, sezona kupanja i dalje će se nastaviti…

U unutrašnjosti će noćne temperature biti znatno niže uz sve češću pojavnost magle sljedećih jutara.

Boka Kotorska - foto Z.Nikolić
Boka Kotorska – foto Z.Nikolić

Srijeda:
Promjenljivo oblačno, na jugu sa sunčanim intervalima, uz uslove za ponegdje slabu kišu. Vjetar slab do umjeren, tokom noći ponegdje pojačan, uglavnom sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha od 6 do 17, najviša dnevna od 13 do 25 stepeni.

Četvrtak:
Pretežno sunčano, uz povremeno malu ili umjerenu oblačnost. Ujutru, na sjeveru, po kotlinama magla ili povećana niska oblačnost. Vjetar sjeveroistočni i istočni, slab do umjeren, tokom noći i jutra mjestimično pojačan. Jutarnja temperatura vazduha od 5 do 16, najviša dnevna od 12 do 26 stepeni.

Najčitanije