8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Jelušić: U Budvi nespremni da dostojanstveno prihvate smjenu vlasti

Prema riječima Jelušić, nesumnjivo je da odbornici koji će činiti vlast u narednom periodu nisu bili, niti su mogli biti organizatori sjednice

Božena Jelušić
Božena Jelušić

„Karakter i demokratičnost dosadašnje vlasti u Budvi kao i nespremnost da se dostojanstveno prihvati smjena vlasti, potvrđena je organizacijom konstitutivne sjednica novog saziva gradskog Parlamenta”, poručila je odbornica i nosilca liste kolicije ”Budva mora- URA, SDP, LP” Božena Jelušić.

Prema njenim riječima nesumnjivo je da odbornici koji će činiti vlast u narednom periodu nisu bili, niti su mogli biti organizatori sjednice.

”Njihovo učešće se ticalo isključivo utvrđivanja datuma i vremena održavanja sjednice, a to je dogovoreno na zajedničkom sastanku svih nosilaca izbornih lista sa dosadašnjim predsjednikom Opštine i predsjednikom SO. Tom prilikom su odbornici četiri izborne liste koje imaju većinu izrazile nadu da neće biti opstrukcija u radu i primopredaji vlasti, Obećanje da do toga neće doći je prekršeno već na konstitutivnoj sjenici, koja je počela nakon više od dvadeset minuta zakašnjenja, a predsjedavanje najstarijeg odbornika se odvijalo uporedo sa distribucijom i potpisivanjem materijala. Činjenicu da u prostoriji nisu bile istaknute zastave Države Crne Gore i opštine Budva, upotpunjena je izostankom intoniranja Državne himne, čime je prekršena dosadašnja dobra praksa obilježavanja početka rada novog saziva. Tehnička služba nije ni bila obaviještena niti je imala pripremljenu himnu”, istakla je Jelušić.

Kako je dodala nakon glasnog negodovanja više odbornika iz različitih partija, odbornici CDU su protestno napustili sjednicu.

”Takav postupak je, po svemu sudeći, a osobito nakon upornih žalbi DPS-a izbornim komisijama na oba nivoa, očekivan i od najmanje još nekoliko odbornika. Naravno, sjednicu su mogli da napuste i odbornici DPS-a, što oni, kao organizatori konstitutivne sjednice nisu učinili. Momentalnim i prećutnim sporazumom, odbornici koji će formirati vlast u narednom periodu su odlučili da ovo prihvate kao još jednu u nizu opstrukcija i da ne dozvole da budu isprovocirani na ovakav besprizoran i proziran način. Ohrabreni činjenicom da se u prostoriji zasijedanja SO ipak na štafelaju nalazio grb Budve i na zidu grb Države Crne Gore, odbornici su verifikovali mandate i izabrali Predsjednika SO, sa čvrstom namjerom da ne dozvole da ih manipulacije i uporno proizvođenje konflikata skrene sa puta ekonomske i socijalne obnove svoje opštine”, zaključila je Jelušić.

Prema riječima Jelušić, nesumnjivo je da odbornici koji će činiti vlast u narednom periodu nisu bili, niti su mogli biti organizatori sjednice.

V.L

Najčitanije