13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Jedriličari iz Boke – Dukić i Les odličan rezultat u Zadru

U Zadru je od 23. do 26. oktobra održano Otvoreno seniorsko i juniorsko prvenstvo Hrvatske, koje je obilježila bura koja je puhala sva četiri dana takmičenja.

Najbolji crnogorski jedriličar, Milivoj Dukić, osvojio je osmo mjesto na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji za olimpijske i prelazne klase, dok je Tivćanin Igor Les bio deveti. Jedrilo se u klasama Laser, Laser Radial, Laser 4.7, Zvijezda, Finn, Techno, 470, 420.

Učestvovalo je oko 140 takmičara iz 7 država, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Poljske, Katara, Irske i Crne Gore. Osim Dukića i Lesa, u klasi Laser Standard takmičio se još i Matija Grabić iz tivatskog Delfina, i zauzeo je 28. poziciju. Tivatski klub je imao ukupno četiri predstavnika u Zadru, jer su osim Lesa i Grabića učetsvovali i Balša Dojkić koji je u klasi Laser 4.7 zauzeo 28. mjesto i Irina Kusovac koja je bila 34.

U Laseru je dominirao Tonči Stipanović iz Hrvatske, znanje koje je demonstrirao bilo je kao i uvijek na njegovoj visokoj razini.

„Lijepa burica, dva dobra plova, bilo je zanimljivo. Prvi plov sam prvu oznaku obišao tek oko 20. mjesta, ali vjetra je nestalo tako da smo se svi našli na okupu na oznaci dva i niz vjetar je bio pravi gužvanac, što sam ja iskoristio i izbio na četvrto mjesto, do cilja treći. Drugi plov sam vodio od početka do kraja. Sve skupa, lijepa regata, uvijek guštamo jedriti doma, a sad u završno spremanje forme za finale Svjetskog kupa krajem studenog u Abu Dhabiu. Želim sezonu zaokružiti postoljem u Abu Dhabiu – kazao je Tonči Stipanović.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije