20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Jedriličari na 49. Balkanskom prvenstvu

Martovska regata - Tivat
 Regata – Tivat

Jedriličarska reprezentacija Crne Gore otputovala je danas u Grčku, Atina, gdje će se takmičiti na 49. Balkanskom prvenstvu u jedrenju za klase Optimist i Laser.

Prema selekciji Jedriličarskog Saveza Crne Gore  članovi reprezentacije Crne Gore su 10 jedriličara JK Delfin, koji su po postignutim rezultatima najbolji u državi u klasama koje jedre.

Igor Les, prvak Balkana 2015. takmičiće se u klasi Laser Standard. Irina Kusovac će se takmičiti u ženskoj olimpijskoj klasi Laser Radial, a Ilija Marković i Igor Nikolić u klasi Laser 4.7. U klasi Optimist boje Crne Gore brane državni prvak Nikola Golubović, zatim Tatjana Kusovac, Josipa Čelanović, Stefan Anđelić, Danilo Jončić i Pavle Musić.  Reprezentaciju vodi trener Ilko Klakor i Dragan Nedović, kondicioni trener JK Delfin. U subotu ih očekuje trening regata i svečana ceremonija otvaranja, a prvo takmičenje predviđeno je u nedelju u 11 sati.

Učešće jedriličarske reprezentacije Crne Gore na 49. Balkanskom prvenstvu omogućili su CGJS, zatim kompanija Pure Angel iz Budve, i kompanije Luxsos, Avel Yachting i Brand new Tivat iz Tivta.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije