7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

JB Bijela – Stečajni upravnik podnio ostavku

Bijela brodogradilište
Bijela brodogradilište-foto arhiv Boka News

Stečajni upravnik Jadranskog brodogradilišta Bijela Žarko Ostojić zatražio je juče od predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića da ga razriješi dužnosti upravnika tog preduzeća zbog, kako je istakao, konstantne opstrukcije bivših radnika koji mu ne dozvoljavaju da u skladu sa zakonskim ovlašćenjiima sprovede postupak stečaja. O nemogućnosti postupanja Ostojić je juče obavijestio i ministre Ivana Brajovića, Raška Konjevića i Igora Lukšića, vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića i predsjednika Opštine Herceg Novi Natašu Aćimović, navodeći da je u profesionalnoj obavezi da sudu predloži da predmet dodijeli drugom stečajnom upravniku, prenose Dnevne novine.

“Zahtjev za razrješenjem uzrokovan je osjećajem profesionalne odgovornosti, koju ne želim imati za radnje van mog uticaja i ovlaštenja. Pri tom se dovodi u iskušenje i objektivnost u mom postupanju prema zaposlenima koji vrše opstrukcije, nezavisno od već postignutih dogovora, sporazuma i ustupaka, i kontinuiranim ucjenjivačkim stavovima i radnjama, uz odbijanje da se bar završe najnužniji poslovi kako bi se tuđi brodovi vratili vlasnicima”, naglasio je Ostojić, o čijem će rješenju Jovanić odlučiti danas. On je ukazao da je od dana imenovanja za stečajnog upravnika Brodogradilišta onemogućen da izvršava zakonom propisane obaveze i ovlašćenja, zbog neprestanih protesta bivših radnika.

Radnici Jadranskog brodogradilišta i jutros protestuju ispred kapija i nikome ne dozvoljavaju da uđe u krug firme. Jutros ih je, kako nam je saopštio predsjednik Sindikata Mladen Krivokapić, pozvao bivši direktor Petar Tušup na hitan sastanak uz obrazloženje da ima novosti koje će im saopštiti.Radnici e nadaju da će konačno biti i dobrih vijesti za njih i zahtjeve koje su uputili Vladi.

Prethodni članak
Sledeći članak

Najčitanije