20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Jazz u noći punog mjeseca na Vrmcu

Jazz Gornja Lastva
Jazz Gornja Lastva

Koncert pod nazivom “Jazz u noći punog mjeseca” održaće se u subotu 29.avgusta u 23 sata na dolcima ispred Doma kulture u selu Gornja Lastva na brdu Vrmac iznad Tivta. Organizatori ove neuobičajene turističko-kulturne priredbe koja se pod vedrim nebom u noći odvija u predivnom ambijentu brda Vrmac koji uskoro i zvanično treba da postane zaštićeni park prirode, su Kulturno zavičajno društvo “Napredak” iz Gornje Lastve kod Tivta i NVO “Expeditio” iz Kotora u saradnji sa Planinarskim društvom “Vjeverica” iz Kotora.

Koncert “Jazz u noći punog mjeseca” inspirisan je nedavno okončanim IPA projektom prekogranične saradnje Tivta i Dubrovnika nazvanim “Baština-pokretač razvoja” i njegovim posebnim segmentom pod imenom “Dani pejsaža”. U inspirativnom ambijentu starog bokeljskog sela Gornja Lastva, pod mjesečinom, na koncertu će nastupiti vokal Sanja Raičković, Šule Jovović (gitara), Milivoje Pićurić (kontrabas) i Blažo Tatar (bubnjevi).

Za sve vas koji želite posebno iskustvo planinarske šetnje u noći punog mjeseca, PK “Vjeverica” iste večeri organizuje pješačke ture po Vrmcu, nakon kojih učesnici zajedno idu na na jazz-koncert. Na raspolaganju su tzv. teža tura u trajanju od sat i 15 minuta na relaciji Opatovo-Orašje-Sv.Vid-Gornja Lastva, na koju se kreće sa Opatova –Plavda u 20 časova, te lakša tura u trajanju od 20 minuta, na relaciji Orašje-Sv.Vid-Gornja Lastva, a na koju se polazi sa Orašja u 21 sat. Za one koji ne žele pješačiti do jednog od najljepših i najbolje očuvanih starih bokeljskih sela, obezbjeđen je i besplatni kombi-prevoz  sa polaskom u 22.30 ispred zgrade glavne Pošte u Tivtu.

Organizaciju ove nesvakidašnje manifestacije podržale su Opština i Turistička organizacija Tivat.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije