7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Jaz – Zip line vraća trotoar i ogradu u prvobitno stanje, rušenja nema

Žičara

Inspekcija zaštite prostora nije izdala rješenje za rušenje privremenog objekta Zip line izgrađenog na KO Prijevor iznad plaže Jaz, jer kako je saopšteno iz Uprave za inspekcijske poslove, to i nije njihova nadležnost.

Sporni objekat se nalazi u putnom pojasu koji kontroliše Ministarstvo saobraćaja i pomorstva koje, takođe, nije izdalo rješenje o rušenju.

Investitor i vlasnik Zip line Montenegro Milutin Tripković kazao je za TV Budva da nalog za rušenje dvije stanice nije dobio, te da je tokom ove nedjelje, po nalogu Ministarstva pomorstva i saobraćaja, izvodio radove na vraćanju trotoara u prvobitno stanje i postavljanju zaštitne ograde.

„Dok su trajali radovi na stopi bile su nam potrebne razne mašine, zato sad vraćamo trotoar i ogradu u prvobitno stanje, kako su nam i naložili iz Ministarstva“, istakao je Tripković.

Kako je naglasio, u ovaj projekat je ušao nakon dobijenih dozvola za gradnju,za šta je dobio saglasnost nadležnih državnih institucija.

„Ja sam ovu priču počeo još 2013. godine, tako da su sve institucije upoznate. Da sam bilo kome smetao, državne institucije mi ne bi dozvolile da radim ono što sam započeo. Završio sam 90% radova, čekam samo dozvole za rad od opština. I ne znam da li ću ih dobiti“, kazao je Tripković.

Podsjećamo da su mještani budvanskih i kotorskih mjesnih zajednica Jaz, Lastva Grbaljska, Savina, Svinjišta i Gornji Grbalj, 3. maja održli protest sa kojeg su zahtijevali da Uprava za inspekcijske poslove naloži rušenje polazne i dolazne stanice Zip Line-a za šta su dobili podršku predsjednika opština Budva i Kotor, Dragana Krapovića i Vladimira Jokića.

J.N./M.M.

Izvor:rtv budva

Najčitanije