20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Jahting klub Porto Montenegro partner sa jaht klubom iz Kine

Jedna od jedrilica tivatskog PMYC
Photo: Porto Montenegro

Jahting klub Porto Montenegro (PMYC) iz istoimenog tivatskog elitnog nautičko-turističkog centra, postao je partner sa jednim od najprestižnijih jaht klubova u Kini, “Visun Royal Yacht Club” (VRYC), iz grada Sanya. Partnerski sporazum je najavljen tokom ovogodišnjeg Sajma nautike u Monaku, a 50 VIP jedriličara je već dobilo svoje članske karte – saopšteno je danas iz Porto Montenegra.

Iz menadžmenta velike tivatske marine, naglašavaju da je važno da se vodeće matične luke za superjahte na Mediteranu, uvežu sa azijskim tržištem jahting industrije i jedrenja, koje je u velikom porastu.

“Ovaj sporazum nije samo potpora za rast na globalnom nivou, već osigurava da članovi oba kluba uživaju nove usluge i benefite izvan njihove matične marine i kluba” – objašnjavaju iz PMYC-a. Jahting klub Porto Montenegro, koji već uživa povjerenje velikih međunarodnih nautičara, saradnjom sa renomiranim jahting klubom iz Kine, posteće odredište brojnim internacionalnim jedriličarkim flotama i domaćin mnogobrojnih regata.

Kao najuticajniji klub u Kini, “Visun Royal Yacht Club” je domaćin prestižnog jahting događaja China Rendezvous, od 2010. godine. Ovaj klub na samoj obali, u gradu gdje se susreću Istok i Zapad, je takođe i partner čuvenog Monaco Jahting kluba iz Montekarla.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije