Jadranskog brodogradilišta Bijela – Smanjeni gubici

Jadransko brodogradilište Bijela
Jadransko brodogradilište Bijela

Jadransko brodogradilište Bijela u prošloj godini je zabilježilo gubitak od oko 2,19 miliona eura, što je 21 odsto manje nego 2013.

Poslovni prihodi kompanije na kraju prošle godine, prema izvještaju o poslovanju objavljenom na sajtu Montenegroberze, pali su 11,6 odsto na 14,48 miliona eura. Poslovni rashodi Jadranskog brodogradilišta smanjeni su 13,43 odsto na 16,18 miliona eura. Troškovi zarada, naknada i ostali lični rashodi iznosili su 5,9 miliona eura, materijala 3,43 miliona, a amortizacije i rezervisanja 1,49 miliona eura. Ostali poslovni rashodi iznosili su 5,35 miliona eura – prenosi agencija Mina.

Prema podacima Centralne depozitarne agencije, Fond za obeštećenje posjeduje 31,67 odsto udjela u Brodogradilištu, Fond penzijsko-invalidskog osiguranja (PIO) 22,43 odsto, Zavod za zapošljavanje 7,48 odsto i Amilia Limited 2,1 odsto. Ostali akcionari imaju manje od jedan odsto udjela u preduzeću.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.