13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Jadranske igre ovog ljeta i u Tivtu

Jadranske igre
Jadranske igre

Tivat će ovog ljeta biti domaćin Jadranskih igara, 6. avgusta kada će na Pinama biti održanao polufinalno takmičenje, u organizaciji agencije Adria-events iz Rijeke i Opština Tivat, prenosi Radio Tivat.

„Opština Tivat je prepoznala Jadranske igre kao sportsko – rekreativnu manifestaciju i kao domaćini sklapamo kockice koje su neophodne za organizaciju ovako značajne manifestacije. Ovo je svojevrsni spektakl na vodi i kopnu, koji će se dešavati na djelu tivatske rive , gdje ćemo biti svjedoci tradicionalnih igara upakovanih u modernu scenografiju. Ove godine će se u finalnom takmičenju naći 12 zemalja što je duplo više nego lani. U Tivtu će se 6. avgusta održati polufinale, dok će Podgorica biti domaćin finala Jadranskih igara. Tivatski predstavnici Jadranskih igara, ekipa Galioti svojim uspjehom na prošlogodišnjim igrama uticali su i doprinjeli da Opština Tivat prihvati ponudu da bude domaćin polufinalnog takmičenja. Sponzor ovih igara je i Turistička organizacija Tivat, budući da se pobrinula za smještaj djela ljudi koji će biti zaduženi za organizaciju takmičenja. Odlučujući faktor za naš ulazak u realizaciju ovih igara jeste izuzetna promocija grada i zemlje, i turistička ponuda koju obogaćuje ovakav događaj”, istakla je sekretarka za upravu i drušvene djelatnosti SO Tivat Nikčević.

Članove ekipe Galioti iz Tivta koji godinama učestvuju na Jadranskim igrama, kapiten tivatske ekipe, Luku Marković Ivana Pasković zamjenica kapitena izrazili su zadovoljstvo što Jadranske igre stižu u Tivat.

Jadranske igre
Jadranske igre

„Zahvalio bih se svima koji su nam priuštili ovo zadovoljstvo da nakon dvije godine gostovanja imamo takmičenje i u Tivtu. Biće neobično pred domaćom publikom, imamo malo veću obavezu i pritisak je veći, ali ipak je to za nas privilegija”, kazao je kapiten Galiota Luka Marković.
Govoreći o spremnosti ekipe Galioti, zamjenica kapitena Ivana Pasković je istakla da je najvažnije imati dobru volju, raspoloženje, malo kondicije i spretnosti za neke igre. „Na prošlogodišnjim igrama pokazali smo sposobnost za igru leteći vaterpolo kada smo postavili rekord”, kazala je Pasković.

Najčitanije