9.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Jadranske igre mijenjaju ime u City Games

Jadranske igre
Jadranske igre

Nakon šest uspješnih godina, 218 događanja i 670 hiljada prijeđenih kilometara, Jadranske igre u ovgodišnju sedmu sezonu ulaze kao međunarodni projekt s novim imenom City Games, koji počinju 5.juna u Omišlju nakon čega slijedi 100 dana turneje koja će obuhvatiti 45 različitih lokacija,sve do 3.septembra kada je na programu veliko međunarodno finale.

Prvobitno osmišljena kako bi obogatila turističku ponudu te kroz zabavu i sport približila hrvatsko kulturno bogatstvo domaćim i inozemnim posjetiteljima, ova inačica nekad iznimno popularnih “Igara bez granica”, svako ljeto osnažuje prijateljstva i veze među gradovima i zemljama učesnicama. Ove je godine to čak 200 ekipa iz 12 europskih zemalja.

Jadranske igre su prerasle Jadran. Pored Hrvatske i svih zemalja bivše Jugoslavije u projekt su se uključile i Mađarska, Italija, Austrija, Njemačka, Nizozemska te Velika Britanija pa otuda i potreba za novim imenom. Dodajmo tome kako u sljedeće dvije godine planiramo dodatno povećati broj zemalja na 18. objasnio je autor projekta Miroslav Kryzk iz Rijeke. Kao i svakog ljeta do sada, kroz 16 različitih disciplina ponudit će pregršt zanimljivih ljetnih sadržaja kroz specifičnu adrenalinsku zabavu namijenjenu svim generacijama,kažu organizatori.

Jadranske igre
Jadranske igre

City Games imaju i svoju tv verziju – dinamični spektakl koji će putem malih ekrana diljem regije pratiti čak 8.5 milijuna gledatelja, dok se na tribinama igara očekuje više od 70 hiljada posjetilaca.

Iako cilj igara nije pobjeda već buđenje duha bliskosti i zajedništva, najboljima je osigurana vrijedna nagrada – putnički kombi koji će biti dodijeljen gradu pobjedničkog tima, saznajemo od press teama City Games.

Nikola Perić

Najčitanije