13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Jačanje protivpožarne sigurnosti: Konjević i Škobalj obišli Lušticu

Jačanje protivpožarne sigurnosti: Konjević i Škobalj obišli Lušticu

Potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević i rukovodilac Službe zaštite i spasavanja Aleksandar Škobalj obišli su proteklog vikenda poluostrvo Luštica, u cilju jačanja protivpožarne sigurnosti u tom dijelu naše opštine.

Oni su sa predstavnicima Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Krtoli“ obišli i vatrogasni punkt formiran prije godinu u mjestu Mrkovi. Tom prilikom, predsjednik DVD „Krtoli“ Stefan Kostić informisao je potpredsjednika Konjevića o broju pripadnika i voznom parku ovog društva. Istakao je i da je saradnja sa Opštinom Herceg Novi dobra, sa nadom da će tako ostati i u budućnosti.

Potpredsjednik Konjević naglasio je da će DVD „Krtoli“ i dalje imati veliku podršku lokalne uprave. Paralelno sa razvojem poluostrva, važno je razvijati i sistem zaštite građana, kako bismo u slučaju potrebe imali najefikasniji mogući odgovor, kazao je Konjević.

Ovaj obilazak dio je aktivnosti na jačanju protivpožarne sigurnosti, koju pripadnici hercegnovske Službe zaštite i spasavanja realizuju u susret i tokom požarne sezone, a u okviru plana prevencije požara.

Posjetu Luštici potpredsjednik je iskoristio i za sastanak sa predstavnicima Mjesne zajednice Luštica, koji su ga upoznali sa problemima sa kojima se suočavaju i koje je neophodno što prije otkloniti. Konjević je poručio da će lokalna uprava nastojati da u što većoj mjeri odgovori njihovim zahtjevima, te da će se u tom cilju nastaviti intenzivna komunikacija sa predsjednikom ove mjesne zajednice Jovanom Moricom.

Buđenje ljeta

 

Najčitanije