14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Jačanje kapaciteta za promjene u turizmu – za kvalitetno upravljanje kulturnim nasleđem i kulturnim turizmom

Partners

U njemačkom gradu Kunzelsau od 1. do 3. juna održana je druga po redu radionica u okviru projekta Earsmus + CulturWB.

Projekat “Jačanje kapaciteta za promjene u turizmu na Zapadnom Balkanu – izgradnja kompetencija za kvalitetno upravljanje kulturnim nasleđem i kulturnim turizmom” trajaće naredne tri godine (do 31. oktobra 2019).

Konzorcijum koji sprovodi pomenuti projekat  čine 13 partnera iz 6 država (Austrija, Holandija, Nemačka, BiH, Crna Gora i Srbija), a TO Kotor je, pored Univerziteta Crne Gore, jedan od partnera sa crnogorske strane.

Projekat će obuhvatiti obrazovanje budućih stručnjaka u turizmu, koji će kao studenti planiranog master programa biti jednako atraktivni na tržištu rada kao i njihove kolege iz Evropske unije.

Takođe, projektom je predviđen i program cjeloživotnog učenja koji će unaprijediti znanja i vještine postojećih stručnjaka iz sfere upravljanja kulturnim nasleđem. Upravo je radionica u Kunzelsau bila posvećena pripremi modula odnosno kurseva za cjeloživotno učenje odnosno “longlife learning” sistem obrazovanja.

Naravno, pored cjelodnevnog rada domaćini sa Univerziteta Heilbronn su za nas organizovali obilazak okoline, posjetu muzeju Kunsthalle Wurth i večeru u restoranu Sudhaus sa čije se terase pruža panoramski pogled na čitavo mjesto.

Delegaciju Crne Gore činili su profesori sa Fakulteta za turizam i hotelijerstvo Kotor – Aleksa Vučetić I Vesna Vujačič, kao  i Dragana Samardžić – menadžer za promociju u TO Kotor“, saopšteno je iz TO Kotor.

Najčitanije