Izviđači na Vrmcu obišli više arheoloških i kulturno-istorijskih lokaliteta

Vrmac – foto Z.N

Tridesetak izviđača Izviđačkog odreda „Nikola Đurković“ iz Tivta u nedjelju je prošlo jednu od ukupno šest dužih pješačkih staza na brdu Vrmac. Tokom sedmočasovne ekspedicije, oni su tom prilikom obišli više arheoloških i kulturno-istorijskih lokaliteta na Vrmcu, a koji su sadržani u nedavno prezentiranom Elaboratu o zaštiti i valorizaciji tivatskih arheoloških lokaliteta, koga je izradila Opština.

Vodič mladim izviđačima bio je Dragan Rajčević, jedan od najboljih poznavalaca Vrmca i pasionirani istraživač tivatske prošlosti, a koji je bio i član Radne grupe za izradu Elaborata. On je tom prilikom članovima IO „Nikola Đurković“ govorio o istorijatu Tivta i detaljima u vezi obiđenih kulturno-istorijskih lokaliteta.

Vrmac – foto Z.N

Cilj ove aktivnosti je popularizacija, kako samih pješačkih staza, tako i vrijedne kulturne baštine na prostoru brda Vrmac,  a koje bi uskoro trabalo da i formalno bude zaštićeno kao Park prirode.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.