Izvađen i poslednji veći dio „Independie“

Pramac posljednji izvucen na obalu

Nakon radova koji su sa manjim ili dužim pauzama trajali više od tri mjeseca, trup potonulog broda „Independia“ napokon je danas potpuno uklonjen iz mora u uvali Bonići kod Tivta. Pedeset metara dugi rashodovani drveni brod – bivši minolovac njemačke mornarice, a koji je potonuo na mrtvom vezu u ljeto prošle godinbe, sječen je u pličaku uvale Bonići u manje komade koji su onda dizalicom sukcesivno podizani na obalu.

Akvatorijum u kome se olupina nalazila obezbjeđen je plutajućom branom od strane Mornarice i Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore, kako se ne bi širili evenetualni izlivi ostataka nafte ili putajući djelovi broda koji je sječen.

Danas je iz mora izvađen i poslednji veći dio – pramac „Independie“,  a u narednih par dana ronioci će sa dna uvale Boniću ukoniti i sve preostale manje komade drvenog trupa i opreme „Independie“ koji su sa nje otpali tokom sječenja broda.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.