Iznenadili zaposlene u Luštici Development u znak zahvalnosti za…

Na platou ispred sjedišta kompanije Luštica Development u Radovićima, folkloristi Kulturno-umjetničkog centra /KUC/ “Kadena” izveli su kratki performans narodnih igara, u znak zahvalnosti za donaciju kojom im je kompanija omogućila kupovinu 16 kompleta crnogorskih narodnih nošnji.

Događaj je priređen kao svojevrsno iznenađenje za zaposlene, uoči pauze koja počinje u podne. Članovi „Kadene“, mališani osnovnoškolskog uzrasta bili su u novim narodnim nošnjama, a na kraju događaja su uručili zahvalnice svim zaposlenima u kompaniji.

Donacijom u iznosu od 7448 eura, Luštica Development je obezbijedila kupovinu po osam ženskih i muških kompleta crnogorske narodne nošnje, što su iz „Kadene“ ocijenili kao veliki podsticaj njihovom radu.

Centar je osnovan prije godinu i trenutno okuplja 40 aktivnih mladih članova sa teritorije Radovića, podijeljenih u dvije uzrasne kategorije. Sa djecom rade iskusni pedagozi sa najvećim licencama iz oblasti folklora Crne Gore. Osnivač i direktor centra je prof.Predrag Šušić koji je i predsjednik stručnog aktiva koreografa Udruženja folklornih ansambala Crne Gore.

Kadena

Donacija Luštice Development je realizovana iz sredstava opredijeljenih prošlogodišnjim Protokolom o sponzorstvu vrijednim 150 hiljada eura koji kompanija svake godine potpisuje sa Opštinom Tivat.

„Nabavka narodnih nošnji za folkloriste predstavlja svojevrsno zavještanje mladjim naraštajima, jer je nošnja kroz vjekove imala kako estetsku, tako i istorijsku ulogu. Uvijek nam je posebno zadovoljstvo kada imamo mogućnost da pomognemo slične projekte od važnosti za kulturu i folklor, pogotovo za najmlađe. Današnji „fleš mob“ koji su izveli članovi „Kadene“ je možda među najljepšim zahvalnicama koje smo dobili“, saopštila je Slavica Milić, izvršna menadžerka u marketingu Luštica Development.

U prošloj godini, u različite projekte na teritoriji Mjesne zajednice Krtoli na poluostrvu Luštica, kompanija Luštica Development uložila je 50,519.28 eura. Ova sredstva su izdvojena iz budžeta od 150 hiljada eura koji je obuhvaćen prošlogodišnjim Protokolom o sponzorstvu kompanije i Opštine Tivat.

Kompanija je nedavno potpisala Protokol o sponzorstvima za 2017 godinu sa Opštinom Tivat prema kome će 150 hiljada eura biti uloženo u lokalne obrazovne i zdravstvene ustanove, kulturne festivale, i druge projekte. Oko 40 hiljada će biti usmjereno na razvoj MZ Krtoli na čijoj teritoriji Luštica Development razvija projekat integrisanog turističkog grada Luštica Bay.

U okviru programa društveno-odgovornog poslovanja Kompanija je od 2010. godine, kao podršku lokalnim i projektima na nivou Crne Gore, opredijelila 1,1 milion eura.

1 komentar

  1. Kako se ono postaje svetac? Da imam dovoljno love kupio bih cijelu Lušticu (zajedno s Krtolima) i sagradio barem tri crkve i jedan dom kulture. Jednom sam u nekom komentaru upotrijebio riječ “mito”, pa sam se izvinio, ugrizao za jezik, ružna je ta riječ, i neprilična prilici. Također sam uvjetno povukao i grčko/rimsku sentenciju “Timeo Danaos et dona ferentes”. A morat ćete mi oprostiti i na ovu moju bezobraznu asocijaciju na USA mafijaša koji je pljačkao narod i gradio crkve i skoro proglašen za sveca… Uh,uh, sjetio sam se i El Chapa koji je svom selu priskrbio… pa ti zahvalni seljani, da su mali priliku, klještinama bi mu sasjekli lisičine… A možda dobije i neku ulicu svojim imenom… Uh, pretjerao sam, izvinite…

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.