10 C
Kotor

Slušaj online radio

Iznajmljuju „svoja“ parking mjesta u garaži

Zgrada Opštine Tivat
Zgrada Opštine Tivat

Opština Tivat sklopila je sa podgoričkom firmom „Građevinar“ ugovor o zakupu na godinu dana dva parking mjesta u podzemnoj garaži na Trgu magnolija na kojem se inače, nalazi zgrada Opštine.

Ugovori su potpisani krajem prošle godine po cijeni od 1.300 eura sa PDV-om po parking mjestu, a što je Opština morala da plati unapred.

Na taj način nastavljaju se negativne posljedice po tivatsku lokalnu samoupravu iz kontroverznog posla sa firmom podgoričkog biznismena Miloša Šukovića iz 2007, kada su Opština Tivat i „Građevinar“ ušli u zajedničko ulaganje u gradnju poslovno-stambenog kompleksa na Trgu magnolija u centru Tivta. Opština je u posao uložila zemlju i “Građevinar“ oslobodila obaveze plaćanja komunalija, a podgorička firma je u naredne tri godine, radeći bez nadzornog organa ispred drugog partnera-Opštine, ovdje napravila mnogo više objekata nego što je bilo ugovoreno. Opština je na kraju, iz cijelog posla izašla sa ogromnom, duplo većom administrativnom zgradom od prvobitno ugovorene i na kojoj su izvedeni brojni „nepredvidjeni, naknadni i višak radova“, zbog čega se u konačnom obračunu i prebijanju obaveza sa „Građevinarom“, morala odreći mnogih drugih poslovnih i stambenih prostora u novom kompleksu, kao i polovine od ukupno 10 parking mjesta koja su joj trebala pripasti u podzemnoj garaži, a uz to je grad Tivat Šukovićevoj firmi morao da doplati još 2 miliona eura.

Garaža Tivat
Garaža Tivat – Rezervisano za opštinu

„Opština Tivat raspolaže sa 5 parking mjesta u podzemnoj garaži na Trgu magnolija koja su u njenoj svojini. Ranije su zakupljivana još 3 parking mjesta, ali su nakon prodaje dijela voznog parka, ta mjesta otkazana. Na osnovu sugestija naših gostiju, koji nisu u prilici da nađu parking u gradu, zakupljena su još 2 parking mjesta. Koriste ih poslovni partneri, predstavnici stranih delegacija, Vlade ili drugi poslovni partneri koji posjećuju Opštinu.”- odgovorio je glavni menadžer Opštine Tivat Zoran Petranović na pitanje zašto su od “Građevinara” zakupljena dva dodatna parking mjesta i da li je to i ranijih godina bila praksa tivatske lokalne uprave.

Opština inače, raspolaže sa svim javnim parking mjestima na ulicama Tivta od kojih je njih nekoliko u Ulici Palih boraca ispred samog ulaza u Gradsku kuću, posebno obilježeno i rezervisano samo za službena vozila organa lokalne uprave. Uprkos tome, od “Građevinara” je nastavljeno zakupljivanje dodatnih parking mjesta u podzemnoj garaži.

Izvor:S. L.

Najčitanije