13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Izložbom cvijetnih aranžmana otvorena “Fešta kamelija”

NVO Udruženje „Kamelija“ i Mjesna zajedica Stoliv pod pokroviteljstvom Opštine Kotor iz uz podršku kotorske Turističke organizacije, za vikend će u Stolivu prirediti centralnu manifestaciju ovogodišnje „Fešte kamelija“.

Publika će danas od 15 sati u hotelu „Cattaro“ u Kotoru biti u prilici da pogleda sinoć otvorenu izložbu aranžmana od cvijeta kamelije.

U subotu od 10 sati u Stolivu se na otvorenom, priređuje likovna i literarna radionica „Obala kamelija – ne betona“, posvećena cvijetu kamelije kojeg su  bokeški pomorci prije nekoliko vjekova u svoj zavičaj donijeli iz dalekog Japana.

Centralna fešta počinje u nedjelju u 11 sati na stolivskojh rivi i u prostorijama mjesnog Doma kulture gdje će biti priređen prigodan kulturno zabavni program, otvorena izložba aranžmana od cvijeta kamelije i prezentirani najbolji likovni i literarni radovi posvećeni tom cvijetu. Organizovaće se i obilazak najljepših đardina sa kamelijama, kao i izleti planinarskim stazama na vrdo  Vrmac i do Gornjeg Stoliva, a svi posjetioci biće počašćeni mušljama na tradicionalnoj mušuljadi.

Na feštu kamelije stigli su i njemački ljubitelji ovog egzortilčnog cvijeta – članovi Udruženja uzgajivača kamelija „Deutsche Kameliengesellschaft“ iz Ahena.

Najčitanije