10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Izletnički brodovi – naplaćeno šest hiljada eura kazni

Brod Budva

U periodu od 1.juna do 31.avgusta ove godine organi Ministastva pomorstva i saobraćaja sa aspekta poštovanja propisa iz domena sigurnosti plovidbe, kontrollsali su ukupno 98 izletničkih plovila za prevoz turista na Crnogorskom primorju.

„Od strane inspektora za sigurnost plovidbe, Lučke kapetanije Bar, pregledano je 30 plovila od čega  je za 5 plovila izrečeno prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 816,66 eura.

Inspekcija sigurnosti pomorske plovidbe Lučke kapetanije Kotor je u periodu od 1.06 2017.god do 31.08 2017. godine kroz svoje redovne patrole i aktivnosti kontrolisala je 68 plovila (inicijalni pregled) i 8 plovila nakon inicijalnog (detaljni pregled) pri čemu je izrečeno  56 opomena i 8 vlasnika je kažnjeno u iznosu od 5.200 eura – kazano nam je iz Ministarstvu pomorstva i saobraćaja.

Iz resora kojeg vodi ministar Osman Nurković, kazali su da je tokom ljeta Tehnički inspektorat Uprave pomorske sigurnosti Crne Giore izvršio tehničke preglede na ukupno 5 putničkih brodova i 19 putničkih čamaca koji plove pod crnogorskom zastavom, nakon čega su ta plovila dobila odgovarajuća svjedoćanstva i potvrde o tehničkoj ispravnosti i sposobnosti za plovidbu.

izletnički brod

»Nije bilo slučajeva suspendovanja ili povlačenja izdatih svjedočanstava bilo kojem plovilu registrovanom za privrednu djelatnost prevoza putbnika,  od strane Tehničkog inspketorata UPS-iz Tivta, zbog neispunjavanja tehničkih standarda, odnosno SOLAS i MARPOL konvencija, a koji su primjenjivi na predmetna plovila“- kazali su nam iz MSP-a.

Izvor:S.L

Najčitanije