Izlet paraplegičara iz Kotora na Lovćen

U sklopu svojih redovnih aktivnosti predviđenih za ovu godinu Udruženje paraplegičara-Kotor realizovalo je kolektivni izlet na Lovćen u subotu 6. juna. Tom prilikom za potrebe članova udruženja angažovano je specijalno vozilo sa prevoz osoba u invalidskim kolicima.

Članovi Uduženja obišli su Nacionalni park Lovćen sa posjetom do vidikovca u podnožju Njegoševog Mauzoleja.

Nakon toga je uslijedio odmor uz osvježenje u hotelu “Monte Rosa” – Niksen Trade Čavor, gdje su uz tradiocionalno gostoprimstvo domaćina članovi počašćeni priganicama I medom. Poslije obilaska Ivanovih Korita i park šume članovi Udruženja su se uputili ka Njegušima gdje je priredjen kolektivni ručak u restoranu Monte Sacra.

U sklopu druženja na Njegušima sa predstavnicima tamošnje invalidske organizacije organizovan je sportski dio takmičenje u pikado i gađanju iz vazdušne puške. Nakon sumiranja rezulatata dodjeljena su priznaja i medalje najboljin učesnicima.

Poslije kolektivnom ručka u fakultativnom dijelu neki članovi su obišli mjesne znamenitosti od Njegoševe rodne kuće do Galerije Miša Popovića, takođe člana invalidske organizacije iz Podgorice, koji u Njegušima radi u duborezu predmete sa tradicionalnim motivima    njeguškog kraja.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.