7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Izdat nalog za hapšenje vođe kavačkog klana

Hapšenje - lisice privodjenje Kotor
Hapšenje – lisice privodjenje Kotor

Specijalno državno tužilaštvo izdalo je danas nalog za hapšenje vođe kavačkog klana Slobodana Kašćelana i još šest osoba, koji se nalaze u bjekstvu.

Nalog za hapšenje izdat je i protiv B.V, P.D, R.M, V.S, Đ.A. i Đ.I.

“Nakon sprovedenih izviđajnih radnji po nalogu Specijalnog tužioca službenici Sektora kriminalističke policije i Specijalnog policijskog odjeljenja su dana 12. septembra 2016. godine lišili slobode 9 (devet) lica: B.S, C.Đ, S.Z, B.A, A.N, A.I, M.T, D.I, Lj.G, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršena krivična djela –  stvaranje kriminalne organizacije, davanje mita, zelenaštvo, iznuda, teško djelo protiv opšte sigurnosti, zloupotreba službenog položaja, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

 Takođe nalog za lišenje slobode izdat je i protiv: K.S, B.V, P.D, R.M, V.S, Đ.A, Đ.I, koji nijesu lišeni slobode i nalaze se u bjekstvu”

Uhapšeni će biti saslušani u Specijalnom državnom tužilaštvu.

“Tužilačko policijske aktivnosti u ovom predmetu se nastavljaju”, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva.

Danilović: Nećemo imati mira dok ne uhapsimo vođe kriminalnih grupa

Sve dok se vođe organizovanih kriminalnih grupa na crnogorskom primorju i u Crnoj Gori ne izvedu pred lice pravde, neće biti mira, poručio je ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović.

On je, govoreći o ubistvima u Kotoru i Baru, kazao da je u petak poslao zvaničan dopis predsjedniku Vlade, odnosu predjedniku Vijeća za nacionalnu bezbjednost, Milu Đukanoviću i obrazložio zašto smatra da je potrebno ponovo sazvati sjednicu tog tijela.

 

Goran Danilović
Goran Danilović

“Sve dok se vođe organizovanih kriminalnih grupa na crnogorskom primorju i u Crnoj Gori ne izvedu pred lice pravde, neće biti mira. Mnogo rizikujemo ne bude li svako radio svoj posao”, poručio je Danilović novinarima.

Najčitanije