13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Izbori u Herceg Novom 7. maja

Predsjednik Filip Vujanović raspisao je lokalne izbore u Herceg Novom za 7. maj.

Herceg – Novi fot Boka News

Iz kabineta predsjednika saopšteno je da ta odluka stupa na snagu danom donošenja.

Podsjećamo, Odbornici lokalnog parlamenta u Herceg Novom 3. februara su donijeli odluku o skraćenju mandata aktuelnom sazivu Skupštine opštine, što znači da predstoje prijevremeni izbori u toj opštini.

Ni nakon drugog kruga pregovora o inicijativi koju je pokrenula Građanska lista Izbor o smjeni potpredsjednika opštine Dragana Jankovića i predsjednika Skupštine opštine Herceg Novi Andrije Radmana, nema dogovora među opozicionarima. Inicijativa za sazivanje vanredne sjednice lokalnog parlamenta još nije predata u skupštinsku službu, a kako saznaje ovaj list, sporna je podjela funkcija, odnosno ko će biti kandidati koji bi zamijenili Radmana i Jankovića.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Izbora, Građanskog saveza, SNP-a, SDP-a, Novske liste, Nove srpske demokratije, kao i nezavisni odbornici Ljiljana Bojanić i Milovan Baždar. U razgovorima nijesu učestvovali nezavisni odbornici Mirko Mustur i Obrad Gojković, koji su prokomenetarisali da će svaki korektan i konkretan dogovor podržati ako je u interesu grada. Predsjednik OO SDP Herceg Novi i v.d. generalnog sekretara SDP-a Crne Gore Dragan Šimrak, potvrdio je da nije postignut konačan dogovor, kao i da će razgovore nastaviti u petak.

“Ipak, već se nameće zaključak da postoje uslovi za dogovor i, ako do toga ne dođe, opozicija bi pokazala političku nezrelost i direktno bi radila u korist svoje štete. SDP je ponudio svoju platformu kroz koju su izraženi već poznati politički principi, a čijom se primjenom građanima Herceg Novog obezbjeđuje izjašnjavanje na slobodnim i poštenim izborima. Realno je očekivati da će vrlo brzo biti napravljen prvi korak, a to je formiranje nove skupštinske većine i izbor novog predsjednika Skupštine”, kazao je Šimrak.

Nakon pregovora saopštenjem se oglasila predsjednica Opštinskog odbora SNP Danijela Đurović, zbog, kako je kazala, različitih informacija koje su objavljene u medijima. Ona je poručila da ne želi nijednu funkciju.

Najčitanije