8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Izabran najbolji paštrovski student 2016. godine

 

Jovana Todorović
Jovana Todorović

Najbolji paštrovskog studenta za 2016. godinu, nagardua koju dodjeljuje, Udruženje Paštrovića i prijatelja Paštrovića “Drobni pijesak” iz Beograda, ove godine pripala je studentkinji glume Jovani Todorović. Nagrada koja se sastoji od novčanog iznosa (500 eura) i Povelje Udruženja biće svečano uručena na Paštrovskoj večeri 27. novembra u Domu vojske (restoran “Dedinje”) – Beograd.

Na osnovu Pravilnika o dodjeli Nagrade „Drobni pijesak“ najboljem paštrovskom studentu Komisija za dodjelu nagrade koju su činili dr Mila Medigović Stefanović (predsjednica), prof. dr Jelena Milašin Anđus i maestro Bojan Suđić jednoglasno su odlučili da se Nagrada dodijeli Jovani Todorović, studentkinji III godine Akademije lepih umetnosti u Beogradu. Pored postignutih rezultata na studijama (ocjena 9,06) ona je svestrano angažovana i na širem kulturnom planu, promovišući svoj zavičaj – Paštroviće i Budvu.

Zavičajna pripadnost i posvećenost umjetničkom i obrazovnom radu na najbolji način je preporučuje da kao istaknuta studentkinja glume u klasi profesorke Vide Ognjenović bude dobitnik ove paštrovske nagrade. Neophodno je istaći i njenu ulogu sekretara i člana UO Udruženja Paštrovića i prijatelja Paštrovića „Drobni pijesak” u Beogradu. Pored organizacionih i tekućih poslova u Udruženju, ona je uključena i u mnoge organizacione aktivnosti kulturnih programa čiji je cilj pored afirmacije svoje umjetničke klase i popularizacija zavičajne kulture Petrovca, Paštrovića i Budve. Njena bibliografija ukazuje na širok raspon Jovaninih interesovanja i neposrednog angažovanja u stručnom i umjetničkom pogledu.

“Zaključili smo da nagradu dodijelimo Jovani Todorović studentkinji glume, sadašnjem i budućem kulturnom pregaocu koji će uvijek učestvovati u brojnim kulturnim događajima Petrovca na Moru, Budve i Beograda. To nas je i motivisalo da jednoglasno odlučimo da joj pripadne nagrada Udruženja Paštrovića „Drobni pijesak” u Beogradu.

Najčitanije