11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Iz Tivta za Moskvu 20 puta sedmično

Montenegroairlinesov embraer E 195 na aerodromu Tivat
Montenegroairlinesov embraer E 195 na aerodromu Tivat

Crnogorska nacionalna aviokompanija „Montenego Airlines“ (MA) najavila je da će tokom predstojeće ljetnje turističke sezone, utrostručiti broj letova svojih aviona između Crnogorskog primorja i Rusije.

Tako će „embraeri E-195“ crnogorskog prevozinika ovog ljeta, umjesto pet letova sedmično, na relaciji Tivat-Moskava-Tivat, imati čak 20 rotacija nedjeljno. Novina u odnosu na lani je što će od 9.juna MA-ovi avioni iz Tivta početi da saobraćaju i za Sankt Petersburg za koji će imati po dva sedmična leta. Istog dana počeće da saobraća još jedna nova sezonska linija MA iz Tivta prema glavnom gradu Austrije. Na liniji za Beč, njihovi avioni letjeće jednom nedjeljno.

Od 29.aprila ponovno startuje i sezonska linija Tivat-London na kojoj će ovog ljeta biti tri, umjesto prošlogodišnja dva leta nedjeljno.

U odnosu na lani, MA će za dvije trećine smanjiti frekvenciju saobraćaja na sezonskoj liniji Tivat-Pariz Tivat, na kojoj će biti samo jedan let tokom nedjelje, dok će obim saobraćaja na jednoj od najprofitabilnijih relacija, iz Tivta za Beograd i obrnuto, biti 24 rotacije nedjeljno. To je isto kao i u špicu sezone lani, dok je za ovo ljeto glavni MA-ov konkurent na toj liniji, „Air Serbia“ pojačala saobraćaj i najavila da će u špicu sezone njjihovi avioni između Tivta i Beograda letjeti čak 26 puta sedmično.

Izvor:S. L.

Najčitanije