20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Ivan Salatić snimio prvi film – “Mornarica”

Mornarica

Nakon sedam nedjelja u Herceg Novom završeno je snimanje dugometražnog igranog filma pod radnim nazivom “Mornarica” scenariste i reditelja Ivana Salatića.

Snimanje filma se odvijalo u tri faze, od marta ove godine, na lokacijama u Hereceg Novom, Morinju, Đenovi i putničkom brodu.

Debitantsko ostvarenje Ivana Salatića je projekat koji se realizuje u okviru produkcijske kuće Meander Film iz Crne Gore, uz koprodukciju Non Aligned Films iz Srbije i Gustav Filma Iz Slovenije. Film je sufinansiran sredstvima Ministartsva kulture Crne Gore.

U filmu pratimo jednu mladu ženu na povratku iz inostranstva, koja nam svojim lutanjem kroz različita mjesta i susrete sa bliskim ljudima otkriva mnogo više od njenog ličnog odnosa sa njima.

Uloge tumače Ivana Vuković, Momčilo Pićurić, Nikola Stojanović, Luka Petrone. Marko Štibohar, Jasna Djuričić i Boris Isaković uz Nikolu Manojlobvića, koji je prvi put na filmu.

Direktor fotografije je Ivan Marković, scenografkinja Dragana Baćović, kostimografkinja Lidija Andrić, snimatelji zvuka Luka Barajević i Jakov Munižaba.

Izvršnu produkciju potpisuje Jelena Angelovski, a producent filma je Dušan Kasalica.

Izvor:rtcg
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije