Italijanski turoperatori oduševljeni Crnom Gorom

Italijanski turoperatori
Italijanski turoperatori u Budvi

U protekla tri dana u Crnoj Gori su boravila 34 predstavnika turističkih agencija s juga Italije. Upoznali su se s potencijalima Budve, Kotora i Cetinja, saopštavaju iz Turističke organizacije (TO) Budva, Italijani su oduševljeni prirodom, hotelima i načinom života.

Cilj studijske posjete ili “FAM trip-a” bilo je upoznavanje s prirodnim ljepotama, posebno obale, hotelskim i restoraterskim sadržajima, ali i bogatom istorijom i kulturom.

Kako je saopšteno iz TO Budva, italijanski agenti koji se bave direktnom prodajom Crne Gore na njihovom tržištu, pored obilazaka 17 hotela u Budvi i Petrovcu i razgovorima s menadžerima prodaje o potencijalnoj budućoj saradnji, upoznali su se i sa istorijskim jezgrima sva tri grada, ali i zaleđima, koja su veliki potencijal razvoju ruralnog turizma.

“Lično sam već upoznat sa Crnom Gorom, više puta sam boravio ovdje, ali sada prvi put dovodim turoperatore da upoznaju vašu lijepu državu”, istakao je Mikele Viola iz Turističke agencije “Basic one”, iz Barija.

Italijani se mogu osjećati u Crnoj Gori kao kod kuće, posebno zbog kuhinje, jer se sve priprema na sličan način kao kod nas. Sve strukture za prijem stranih gostiju su na visokom nivou, mi Italijani smo navikli na dobar standard, zato nam Crna Gora odgovara”, dodaje Viola.

Jaz
Jaz foto Boka News

Prema riječima direktorke TO Budva, Jelene Rađenović, ovakve posjete su vrlo značajne. TO Budva ih, kako poručuju, organizuje samostalno ili u saradnji s NTO najčešće u periodima pred i post sezone.

“Italijani su najbrojniji gosti sa zapadnoevropskog tržišta u Budvi. Prošle godine smo zabilježili oko 30.000 dolazaka, a očekujemo da posjete poput ove rezultiraju sa što više dolazaka u dužem vremenskom periodu”, kazala je Rađenović i naglasila dobru avio – povezanost s jugom Italije, koja može biti jedan od ključnih razloga novom broju gostiju.

Posjetu su organizovale Turistička organizacija opštine Budva i Nacionalne turističke organizacije, uz podršku turističkih organizacija Cetinja i Kotora, Hotela “Maestral” i Turističke agencije “Adria DMC”. Radi se o jednoj od najbrojnijih studjskih grupa koju je TO organizovala posljednjih nekoliko godina.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.