Italijanski nautičari otvorili sezonu u Herceg Novom

Škver danas – foto RHN

Hercegnovsku gradsku luku ispunilo je danas dvadesetak velikih italijanskih jedrilica koje su po lošem vremenu stigle na cilj regate iz Barija.

Iz Barija je krenulo 62-ak jedrilica, od kojih je samo jedna iz Crne Gore, no većina se suočila sa izazovom. Tokom noći je u hercegnovsku luku uplovilo 18 krstaša, a do cilja u Tivtu još tridesetak manjih brodova.

Prva je u gradsku luku na Škveru uplovila je „Only lu“.

Tradicionalno, već 12 godina početkom maja italijanski nautičari otvaraju sezonu u Herceg Novom. Sportsko turistički program  pod nazivom Sailing weekend sada je proširen i na druge gradove na Crnogorskom primorju.

“Zbog lošeg vremena i pucanja djelova jedrilica, jarbola, kormila, motora, odustalo je 15-ak brodova i vratili su se nazad”, kazao je predsjednik organizacionog odbora regate Saša Keković.

Prema riječima Kekovića regata donosi dobro i gradu i državi.

“Oko 70 odsto njih je već bilo ovdje tako da su znali šta ih ovdje čeka. Jedriličari baš vole Herceg Novi”, kazao je Keković.

/N. Macan, TVCG/

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.