Isporučeni pontoni za marinu Meljine & Hotel Lazaret

Marina Meljine & Hotel Lazaret
Marina Meljine & Hotel Lazaret

Iz šibenske Mandaline u srijedu je prema Crnoj Gori isplovio “Brodospasov” tegljač s baržom na koju je ukrcan 31 ponton, koji će biti postavljeni u novu lučicu u Meljinama pokraj Herceg Novog, prenosi pomorac.net.

“Riječ je o lučici u neposrednoj blizini tvrđave Lazaret koja je nekad služila kao karantena, a sada ju je kupio jedan bogati Rus koji spomenutu tvrđavu pretvara u luksuzni hotel. Prostor ispred uređuje u lučicu za 200 vezova koju ćemo temeljito rekonstruirati i gdje ćemo instalirati lukobrane i pontone“, kaže Boris Miškić, direktor Marineteka NCP.

Marinetek je za tu lučicu u Boki Kotorskoj napravio 31 standardni ponton i od njih će formirati šest gatova širina 2,5, tri i četiri metra. Ovaj posao Šibenčanima će donijeti 850 hiljada eura.Lazaret - Meljine

“Projektom marine bilo je nužno maksimalno sačuvati izvornu lučicu i oplemeniti je prilagođenim modernim tehnološkim rješenjima, u čemu smo na zajedničko zadovoljstvo i uspjeli“ – ističe Miškić.

Pogled na ulaz u BokuOvo je već treći posao što ga je ova finsko-hrvatska tvrtka utemeljena 2005. godine, a koja posluje u sustavu NCP-a Gorana Prgina, ugovorila u Crnoj Gori. Naime, Marintek je već instalirao valobran u marini u Kotoru, a prije tri godine je u mjestu Prčanj, poznatom po pomorskoj tradiciji takođe instalirao valobran što je, zapravo, bila ulaznica na crnogorsko tržište.

“Ovim poslovima mi smo se uistinu etablirali u Crnoj Gori. Dobri su izgledi da naši pontoni budu ugrađeni i u nautički centar Porto Novi u Kumboru gdje jedna velika azerbajdžanska tvrtka u turistički resort ulaže čak milijardu i pol eura. Očekujemo da će nam taj posao donijeti milion eura“ – kaže Boris Miškić.

1 komentar

  1. Ovaj projekat nema ni UT-uslove a kamoli građevinsku dozvolu! U pitanju je nelegalna gradnja i devastiranje obale i austrougarskog mula i obalnih zidova! Za osudu nadležnih oragana koji zatvaraju oči pred ovim!

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.