13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Irina Kusovac i Ilija Marković pobjednici Split Olympic Sailing Week

Ilija Marković dodjela pehara

Irina Kusovac i Ilija Marković – JK Delfin  Tivat,  Pavlos Kontides, Elena Vorobeva,– pobjednici su 13. međunarodne jedriličarske regate Split Olympic Sailing Week koja se minula tri dana jedrila u splitskom akvatoriju u organizaciji JK Labuda.

Pedeset kormilara u tri klase lasera: standard, 4.7 i radial, iz 12 zemalja odjedrili su četiri plova, jedan po maestralu i tri, zadnjeg dana jedrenja, po jugu.

Ilija Marković

U nadmetanju jedriličara podno najmanjeg jedra lasera, onog 4.7, pobjeda se piše Iliji Markoviću iz YC Delfin-Tivat, dok je među djevojkama najbrža bila klupska mu koleginica Irina Kusovac.

Dodjela nagrada

Kod “radialaca” slavila je Ruskinja Elena Vorobeva, inače članica Labuda.

Dvadesetdevetogodišnjakinja predvodila je cijelu flotu te zaslužila dva pokala – i za ukupnu konkurenciju i među djevojkama.

Dodijela nagrada

Najboljima jedriličarima nagrade su uručili Karlo Kuret, direktor regate SOSW, te Goran Urlić sportski direktor kluba i Žarko de Grisogono, predsjednik JK Labuda, domaćina nadmetanja koji je pozvao jedriličare i dogodine u Split, na 14. regatu SOSW.

U klasi Laser Standard takmičili su se Igor Les ukupno 11.  i Milivoj Dukić 6. Za standarde je ova regata odlično zagrijevanje za predstojeći Svjetski kup u Francuskoj, na kom se takmiče sledeće nedelje.

Najčitanije